Pastinakker i syrlig flødesauce

Pastinakker i syrlig flødesauce

20 min
Pastinakker i smuk safrangul flødesauce med syre fra citron og knas fra smørristede hasselnødder. Server pastinakkerne som tilbehør til fx fisk eller stegt kød.

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne på en tør pande ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt ⅓ af smørret og lidt flagesalt og rist nødderne yderligere 1-2 min. til de har taget farve. Tag panden af varmen.
  • Smelt resten af smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits pastinakker og chili i ca. 2 min.
  • Udrør safrantrådene i vandet og tilsæt det til grøntsagerne sammen med fløde og salt.
  • Kog ved svag varme i 12-15 min. - eller til pastinakkerne er knap møre.
  • Tilsæt citronsaft og smag til.
  • Kom hasselnødder og persille på toppen og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7098 kJ / 1696 kcal

Næringsindhold pr. 100g

654 kJ / 156 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 5,2 % 2 g
Kulhydrat: 20,2 % 7,8 g
Fedt: 74,6 % 13,2 g

Ingredienser

Grofthakkede hasselnøddekerner
50 g
Smør
25 g
1 nip flagesalt
Skrællede pastinakker i tynde stave
500 g
Finthakket frisk rød chilipeber
1 tsk
Safran
20
Vand
1 spsk
Piskefløde
2½ dl
Groft salt
½ tsk
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Finthakket bredbladet persille
½ dl