Peanutbutter cookies
&format=webp)
Disse peanutbutter cookies er ikke så sprøde som vi kender fra danske småkager. Peanutbutteret gør kagerne seje og bløde i midten. Peanutbutter er en stor ting i Amerika, hvor de nyder den søde smørelse i blandt andet is og direkte på lyst toastbrød. Her indgår peanutbutter i dejen til peanutbutter cookies sammen med hele peanuts. De hele peanuts giver et knasende modspil til den bløde og lidt seje cookie. Peanutbutter cookies smager bedst, når de er nybagte - og de smager af American cookies.

Ingredienser
Peanutbutter cookies
125 g Blødt smør | |
---|---|
100 g Rørsukker (ca. 1¼ dl) | |
100 g Sukker (ca. 1¼ dl) | |
1 Æg | |
150 g Grov peanutbutter | |
2 spsk Lys sirup | |
125 g Peanuts | |
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl) | |
1 tsk Bagepulver | |
1 Nip fint salt |
Sådan gør du
Peanutbutter cookies
Disse cookies er ikke så sprøde som danske småkager. Peanutbutteret gør dem seje og bløde i midten. De er bedst nybagte.
Lun evt. de optøede peanutbutter cookies på en brødrister. Den ubagte dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17177 kJ / 4105 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2030 kJ / 485 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 8,4 % | 10 g |
Kulhydrat: | 37,1 % | 44,4 g |
Fedt: | 54,5 % | 29,9 g |