Peanutbutter cookies

Peanutbutter cookies

45 min
Fryseegnet
Disse peanutbutter cookies er ikke så sprøde som vi kender fra danske småkager. Peanutbutteret gør kagerne seje og bløde i midten. Peanutbutter er en stor ting i Amerika, hvor de nyder den søde smørelse i blandt andet is og direkte på lyst toastbrød. Her indgår peanutbutter i dejen til peanutbutter cookies sammen med hele peanuts. De hele peanuts giver et knasende modspil til den bløde og lidt seje cookie. Peanutbutter cookies smager bedst, når de er nybagte - og de smager af American cookies.
https://www.arla.dk/opskrifter/peanutbutter-cookies/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Peanutbutter cookies
  • Pisk smør med de to slags sukker, til det er lyst og cremet.
  • Pisk ægget i.
  • Rør peanutbutter og sirup i dejen og vend peanuts, mel, bagepulver og salt i.
  • Fordel dejen på plader med bagepapir (ca. 1 spsk dej pr. cookie).
  • Bag kagerne midt i ovnen til de er gyldne.
  • Lad kagerne køle af på en bagerist - de er meget skøre, mens de er varme, så tag dem forsigtigt af pladen, så de ikke går i stykker.

Disse cookies er ikke så sprøde som danske småkager. Peanutbutteret gør dem seje og bløde i midten. De er bedst nybagte.

Lun evt. de optøede peanutbutter cookies på en brødrister. Den ubagte dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.

Energiindhold for hele retten:

17174 kJ / 4105 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2030 kJ / 485 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 8,4 % 10 g
Kulhydrat: 37,1 % 44,3 g
Fedt: 54,5 % 29,9 g
Mere inspiration

Vild med amerikanske cookies? Så prøv også disse her...

Ingredienser

Peanutbutter cookies
125 g Blødt smør
100 g Rørsukker (ca. 1¼ dl)
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
1 Æg
150 g Grov peanutbutter
2 spsk Lys sirup
125 g Peanuts
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
1 tsk Bagepulver
1 Nip fint salt