Klassisk julesmåkage til glæde for store og små.
Gør dejen nem for børn at rulle ud ved at flade den ud, mens den er varm. Del dejen i 2 og kom hver halvdel i en stor frysepose. Tryk dejen flad i posen - brug hænderne, en spartel eller kagerulle og læg poserne på køl.
Dejen holder sig fint 1-2 uger på køl, og den kan også fryses. Det gør det nemt at bage peberkager ad flere gange i løbet af december.
Bolsjeglas i peberkagerne: Udstik en mindre figur i peberkagerne. Fyld knuste bolsjer i hullet (en god portion, der skal være top på) og bag kagerne. Træk bagepapiret med kagerne over på en rist og lad dem køle af, til bolsjeglasset er helt stivnet, inden de løftes af bagepapiret. Alle slags bolsjer og slikkepinde kan bruges.
Vi bruger æggehvide i glasuren fremfor vand. Dekorationsglasuren er nem at dekorere med, da den holder formen og tørrer hurtigt.
27969 kJ / 6685 kcal
1636 kJ / 391 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 4 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 65,2 % | 62,7 g |
Fedt: | 30,8 % | 13,6 g |
Få mere inspiration på https://www.arla.dk/madløjer/ Så er der dømt ren julehygge med spiseligt juletræspynt. Se med og få gode tricks til at lave den mest geniale peberkagedej. Tag børnene med, slip kreativiteten løs og lav alt fra juletræer og nissemænd til juletræspynt og bordkort med og uden flotte bolche ruder.
Mørk sirup
|
1½ dl |
---|---|
Brun farin
|
250 g |
Smør
|
200 g |
1½ dl | |
Stødt ingefær
|
1 spsk |
Stødt kanel
|
1 spsk |
Stødt nellike
|
½ spsk |
Stødt kardemomme
|
½ spsk |
Stødt hvid peber
|
½ tsk |
Natron
|
1 spsk |
Hvedemel
|
650 g |
Flormelis
|
200 g |
---|---|
Pasteuriserede æggehvide
|
3 spsk |