Sprøde peberkager

60+ min

Sprøde peberkager med julens krydderier som dufter og smager skønt. Tag børnene med i køkkenet og lav spiseligt julepynt. Stik peberkagerne ud og dekorér dem med glasur, glansbilleder og sukkerpynt - eller bolsjeglas og hæng dem til pynt i vindueskarmen eller på juletræet. Peberkagedejen kan forberedes i god tid.

Sprøde peberkager
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

27997 kJ / 6692 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1637 kJ / 391 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,6 % 4,4 g
Kulhydrat: 64,9 % 62,5 g
Fedt: 30,5 % 13,5 g
Tip

Gør dejen nem for børn at rulle ud ved at flade den ud, mens den er varm. Del dejen i 2 og kom hver halvdel i en stor frysepose. Tryk dejen flad i posen - brug hænderne, en spartel eller kagerulle og læg poserne på køl.

Forbered i god tid

Dejen holder sig fint 1-2 uger på køl, og den kan også fryses. Det gør det nemt at bage peberkager ad flere gange i løbet af december.

Tilberedningstip

Bolsjeglas i peberkagerne: Udstik en mindre figur i peberkagerne. Fyld knuste bolsjer i hullet (en god portion, der skal være top på) og bag kagerne. Træk bagepapiret med kagerne over på en rist og lad dem køle af, til bolsjeglasset er helt stivnet, inden de løftes af bagepapiret. Alle slags bolsjer og slikkepinde kan bruges.

Vidste du...

Vi bruger æggehvide i glasuren fremfor vand. Dekorationsglasuren er nem at dekorere med, da den holder formen og tørrer hurtigt.

Relateret video
Bag og pynt dine egne peberkager

Ingredienser