Sprøde peberkager

Sprøde peberkager

60+ min
Sprøde og krydrede peberkager med julens krydderier som dufter og smager skønt. Tag børnene med i køkkenet og lav spiseligt julepynt. Stik peberkagerne ud og dekorér dem med glasur, glansbilleder og sukkerpynt - eller bolsjeglas og hæng dem til pynt i vindueskarmen eller på juletræet. Peberkagedejen kan forberedes i god tid.

Sådan gør du

Peberkager
  • Hæld sirup, farin og smør i en gryde. Varm det op til kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt fløde og krydderier og rør godt i gryden.
  • Tilsæt mel og natron. Rør dejen godt sammen og kom den i en pose og tryk den flad.
  • Lad dejen hvile på køl i min. 2½ time.
Rul og stik ud
  • Lad dejen ligge ved stuetemperatur ½ time før brug.
  • Drys lidt mel på bordet og rul dejen tyndt ud. Stik kagerne ud med en kageform og læg dem på plader med bagepapir.
  • Bag midt i ovnen til de er gyldne. Lad kagerne køle af på pladen et par min. og flyt dem herefter over på en rist - så bliver de helt sprøde.
Dekorationsglasur
  • Pisk flormelis og æggehvide sammen til en luftig glasur.
  • Kom evt. glasuren i en sprøjtepose.
  • Pynt kagerne med fx glasur og glansbilleder.
Bagetid
  • 5-7 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Klassisk julesmåkage til glæde for store og små.

Vaniljekranse
60+ min
Vaniljekranse
(308)
Velbekomme!
Tip

Gør dejen nem for børn at rulle ud ved at flade den ud, mens den er varm. Del dejen i 2 og kom hver halvdel i en stor frysepose. Tryk dejen flad i posen - brug hænderne, en spartel eller kagerulle og læg poserne på køl.

Forbered i god tid

Dejen holder sig fint 1-2 uger på køl, og den kan også fryses. Det gør det nemt at bage peberkager ad flere gange i løbet af december.

Tilberedningstip

Bolsjeglas i peberkagerne: Udstik en mindre figur i peberkagerne. Fyld knuste bolsjer i hullet (en god portion, der skal være top på) og bag kagerne. Træk bagepapiret med kagerne over på en rist og lad dem køle af, til bolsjeglasset er helt stivnet, inden de løftes af bagepapiret. Alle slags bolsjer og slikkepinde kan bruges.

Vidste du...

Vi bruger æggehvide i glasuren fremfor vand. Dekorationsglasuren er nem at dekorere med, da den holder formen og tørrer hurtigt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

27969 kJ / 6685 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1636 kJ / 391 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4 % 3,9 g
Kulhydrat: 65,2 % 62,7 g
Fedt: 30,8 % 13,6 g
Relateret video
Bag og pynt dine egne peberkager

Få mere inspiration på https://www.arla.dk/madløjer/ Så er der dømt ren julehygge med spiseligt juletræspynt. Se med og få gode tricks til at lave den mest geniale peberkagedej. Tag børnene med, slip kreativiteten løs og lav alt fra juletræer og nissemænd til juletræspynt og bordkort med og uden flotte bolche ruder.

Ingredienser

Peberkager
Mørk sirup
1½ dl
Brun farin
250 g
Smør
200 g
1½ dl
Stødt ingefær
1 spsk
Stødt kanel
1 spsk
Stødt nellike
½ spsk
Stødt kardemomme
½ spsk
Stødt hvid peber
½ tsk
Natron
1 spsk
Hvedemel
650 g
Dekorationsglasur
Flormelis
200 g
Pasteuriserede æggehvide
3 spsk