Pebersauce
60+ min

Pebersauce

God klassisk pebersovs, der passer godt til den røde bøf og alverdens tilberedninger af kartofler og grøntsager.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pebersauce

God klassisk pebersovs, der passer godt til den røde bøf og alverdens tilberedninger af kartofler og grøntsager.

Antal portioner

Pebersauce

  • 1 fintsnittet bananskalotteløg (ca. 50 g)
  • 2 spsk grofthakkede madagaskarpeberkorn (fra dåse)
  • 1 dl cognac
  • 4 dl oksebouillon
  • 3 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ spsk lys saucejævner

Pynt

  • friskkværnet rosa peberkorn

Fremgangsmåde:

Pebersauce

Kom løg og peber i en varm, tør pande. Steg det ved jævn varme og under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt cognac og lad den dampe væk, stadig under omrøring. Hæld bouillon ved og lad den koge ind til det halve. Tilsæt flødefraiche og salt og bring pebersaucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog pebersaucen i ca. 1 min., og smag til. Server pebersaucen rygende varm pyntet med rosa peber.

Serveringsforslag

Server fx saucen til en smørstegt rød bøf.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 56 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Protein: 20 %
  • Fiber: 6,2 g
Print

Vin match

Carmenere-druen har i sig selv en snert af madagascar-pebersmag. De er svære at finde i Europa, men Chile bruger den meget. Køb ikke for billig en version. Alternativt så vælg en vin fra Nordrhône på syrah-druen, fx fra Hermitage eller Cornas.

Læs mere om vin til mad