Pebersauce

Pebersauce

50 min
God klassisk pebersovs, der passer godt til den røde bøf og alverdens tilberedninger af kartofler og grøntsager. Prøv denne opskrift næste gang du skal have pebersovs.
https://www.arla.dk/opskrifter/pebersauce/

Sådan gør du

  • Kom løg og peber i en varm, tør pande.
  • Steg det ved jævn varme og under omrøring i ca. ½ min.
  • Tilsæt cognac og lad den dampe væk, stadig under omrøring.
  • Hæld bouillon ved og lad den koge ind til det halve.
  • Tilsæt fløde og salt og bring pebersaucen i kog.
  • Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i.
  • Kog pebersaucen i ca. 1 min., og smag til.
  • Server pebersaucen rygende varm pyntet med rosa peber.

Server fx saucen til en smørstegt rød bøf.

Reduceringstiden af sovsen afhænger af både gryde og varmekilde, så hold øje med sovsen får den ønskede konsistens.

Energiindhold for hele retten:

4434 kJ / 1060 kcal

Næringsindhold pr. 100g

514 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 3,9 % 1,2 g
Kulhydrat: 13,9 % 4,2 g
Fedt: 76,8 % 10,7 g
Alkohol: 5,4 % 1 g

Ingredienser

Pebersauce
1 Fintsnittet bananskalotteløg (ca. 50 g)
2 spsk Grofthakkede madagaskarpeberkorn (fra dåse)
1 dl Cognac
½ liter Oksebouillon
¼ liter Piskefløde
1 tsk Groft salt
1½ spsk Saucejævner
Pynt
Friskkværnet rosa peberkorn