Pebersauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(34 vurderinger)

60+ min

God klassisk pebersovs, der passer godt til den røde bøf og alverdens tilberedninger af kartofler og grøntsager.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Pebersauce

  • 1 fintsnittet bananskalotteløg (ca. 50 g)
  • 2 spsk grofthakkede madagaskarpeberkorn (fra dåse)
  • 1 dl cognac
  • 4 dl oksebouillon
  • 3 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30% Flødefraiche 30%
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ spsk lys saucejævner

Pynt

  • friskkværnet rosa peberkorn

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pebersauce

Kom løg og peber i en varm, tør pande. Steg det ved jævn varme og under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt cognac og lad den dampe væk, stadig under omrøring. Hæld bouillon ved og lad den koge ind til det halve. Tilsæt flødefraiche og salt og bring pebersaucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog pebersaucen i ca. 1 min., og smag til. Server pebersaucen rygende varm pyntet med rosa peber.

Serveringsforslag

Server fx saucen til en smørstegt rød bøf.

Sådan bruger du flødefraiche

Flødefraichen giver varme retter en dejlig rund og frisk smag (se også hvordan du pisker flødefraiche til et let og lækkert skum).

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 56 %

Print

Kilde:

Vin match

Carmenere-druen har i sig selv en snert af madagascar-pebersmag. De er svære at finde i Europa, men Chile bruger den meget. Køb ikke for billig en version. Alternativt så vælg en vin fra Nordrhône på syrah-druen, fx fra Hermitage eller Cornas.

Læs mere om vin til mad

Andre gode forslag