Pebersauce - Opskrifter - Arla

Pebersauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

60+ min

God klassisk pebersovs, der passer godt til den røde bøf og alverdens tilberedninger af kartofler og grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner

Pebersauce

  • 1 fintsnittet bananskalotteløg (ca. 50 g)
  • 2 spsk grofthakkede madagaskarpeberkorn (fra dåse)
  • 1 dl cognac
  • 4 dl oksebouillon
  • 3 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30% Flødefraiche 30%
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ spsk lys saucejævner

Pynt

  • friskkværnet rosa peberkorn

Sådan gør du

Sådan gør du

Pebersauce

Kom løg og peber i en varm, tør pande. Steg det ved jævn varme og under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt cognac og lad den dampe væk, stadig under omrøring. Hæld bouillon ved og lad den koge ind til det halve. Tilsæt flødefraiche og salt og bring pebersaucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog pebersaucen i ca. 1 min., og smag til. Server pebersaucen rygende varm pyntet med rosa peber.

Serveringsforslag

Server fx saucen til en smørstegt rød bøf.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Carmenere-druen har i sig selv en snert af madagascar-pebersmag. De er svære at finde i Europa, men Chile bruger den meget. Køb ikke for billig en version. Alternativt så vælg en vin fra Nordrhône på syrah-druen, fx fra Hermitage eller Cornas.

Læs mere om vin til mad