Pebersauce

Pebersauce

60+ min
God klassisk pebersovs, der passer godt til den røde bøf og alverdens tilberedninger af kartofler og grøntsager.

Sådan gør du

Pebersauce
  • Kom løg og peber i en varm, tør pande. Steg det ved jævn varme og under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt cognac og lad den dampe væk, stadig under omrøring. Hæld bouillon ved og lad den koge ind til det halve. Tilsæt fløde og salt og bring pebersaucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog pebersaucen i ca. 1 min., og smag til. Server pebersaucen rygende varm pyntet med rosa peber.
Velbekomme!
Serveringsforslag

Server fx saucen til en smørstegt rød bøf.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4619 kJ / 1104 kcal

Næringsindhold pr. 100g

536 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 3,7 % 1,2 g
Kulhydrat: 13,3 % 4,2 g
Fedt: 77,8 % 11,3 g
Alkohol: 5,2 % 1 g

Ingredienser

Pebersauce
Fintsnittet bananskalotteløg (ca. 50 g)
1
Grofthakkede madagaskarpeberkorn (fra dåse)
2 spsk
Cognac
1 dl
Oksebouillon
½ liter
¼ liter
Groft salt
1 tsk
Lys saucejævner
1½ spsk
Pynt
Friskkværnet rosa peberkorn