Pebersauce

Pebersauce

60+ min
God klassisk pebersovs, der passer godt til den røde bøf og alverdens tilberedninger af kartofler og grøntsager.

Sådan gør du

Pebersauce
  • Kom løg og peber i en varm, tør pande. Steg det ved jævn varme og under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt cognac og lad den dampe væk, stadig under omrøring. Hæld bouillon ved og lad den koge ind til det halve. Tilsæt fløde og salt og bring pebersaucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog pebersaucen i ca. 1 min., og smag til. Server pebersaucen rygende varm pyntet med rosa peber.

Server fx saucen til en smørstegt rød bøf.

Energiindhold for hele retten:

4434 kJ / 1060 kcal

Næringsindhold pr. 100g

514 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 3,9 % 1,2 g
Kulhydrat: 13,9 % 4,2 g
Fedt: 76,8 % 10,7 g
Alkohol: 5,4 % 1 g

Ingredienser

Pebersauce
1 Fintsnittet bananskalotteløg (ca. 50 g)
2 spsk Grofthakkede madagaskarpeberkorn (fra dåse)
1 dl Cognac
½ liter Oksebouillon
¼ liter Piskefløde
1 tsk Groft salt
1½ spsk Saucejævner
Pynt
Friskkværnet rosa peberkorn
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk