Pistaciekager med ingefærfrosting

Pistaciekager med ingefærfrosting

En kage der ikke skal bages, men fryses! Super nem og lækker kage, du skærer i mindre stykker før servering. Perfekt til en god kop kaffe.

Sådan gør du

  • Kom pistacienødderne i en tør pande. Rist dem ved kraftig varme og under omrøring i 8-10 min. Hak dem groft.
Bund
  • Bland 75 g af pistacienødderne sammen med smør, kiks og de øvrige ingredienser. Pres dejen ud i en bagepapirsbeklædt form (ca. 18 x 30 cm). Sæt den i fryseren i ca. ½ time - til den har sat sig.
Ingefærfrosting
  • Pisk flormelis, smør, sirup, kvark, citronsaft og ingefær luftig og cremet. Smør frostingen på den kolde bund og drys med resten af pistacienødderne. Sæt kagen i fryseren i ca. ½ time - til frostingen har sat sig. Skær kagen ud i små stykker og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21763 kJ / 5201 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1849 kJ / 442 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 4,7 % 5,1 g
Kulhydrat: 37,1 % 40,4 g
Fedt: 58,2 % 29,1 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Usaltede pistacienødder
125 g
Bund
Smør - smeltet
125 g
Knuste digestive kiks
250 g
Kokosmel (ca. 2 dl)
60 g
Finthakket kandiseret ingefær
50 g
Stødt ingefær
1 tsk
Kondenseret mælk
1½ dl
Ingefærfrosting
Flormelis (ca. 4½ dl)
225 g
Blødt smør
100 g
Lys sirup
2 spsk
Kvark
2 spsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
1 tsk