Pizza med 4 slags ost

30 min
Pizza med 4 slags ost

Er du vild med ost, så er pizza med 4 slags ost lige noget for dig. Mozzarella (revet og frisk), mascarpone og blåskimmel - man kan ikke få for meget ost, hvis man er en ægte cheese mania.

Ingredienser

1 Pizzadej (ca. 300 g)
200 g Revet mozzarellaost
25 g Blåskimmelost i små stykker
50 g Friske mozzarella oste i små stykker
25 g Mascarpone i små stykker
2 dl Skyllet rucolasalat
½ tsk Flagesalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.
  • Rul dejen ud til en rund pizzabund (ca. 35 cm i diameter) og læg den på et stykke bagepapir.
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade og forbag bunden midt i ovnen i ca. 7 min. ved 250° - traditionel ovn. Tag bunden ud og tryk den flad.
  • Fordel ca. 150 g af den revne mozzarella på hele bunden. Kom resten (ca. 50 g) af den revne mozzarella på ¼ af bunden.
  • Kom danablu på ¼, frisk mozzarella på ¼ og endelig mascapone på den sidste ¼.
  • Bag pizzaen færdig, stadig midt i ovnen i ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.
  • Tag pizzaen ud, drys med rucola, salt og peber og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6598 kJ / 1577 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1068 kJ / 255 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 22,7 % 14,3 g
Kulhydrat: 37 % 23,2 g
Fedt: 40,3 % 11,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-med-4-slags-ost/