Pizza med spæde grøntsager

Bedømmelse

(16 vurderinger)

1 timer

Hjemmelavet pizza smager bedst!

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g gær
  • 2½ dl vand (lillefingervarmt)
  • 2 spsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • 375 g sigtet speltmel (ca. 6½ dl)

Fyld

  • 500 g blandede grøntsager, fx sukkerærter, gul peberfrugt, salatløg og gulerødder
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 4 dl tomatsauce - til pizza
  • 350 g Karolines Køkken® Mozzarella Tern Mozzarella i tern
  • 1 dl græskarkerner

Pynt

  • renset rucolasalat
  • havsalt

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og mel - gem lidt mel. Slå dejen godt sammen i en skål og lad den hæve tildækket i ca. ½ time.

Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen. Rens og skær grøntsagerne i mindre stykker. Rul dejen ud til 2 eller 4 tynde pizzabunde og fordel dem på 2 stykker bagepapir. Smør tomatsaucen på bundene, fordel grøntsagerne herpå og drys med ost og græskarkerner. Træk pizzaerne over på de varme bageplader og bag dem øverst og nederst i ovnen.

Fordel lidt rucolasalat over de bagte pizzaer, drys med havsalt og server straks.

Bagetid

10-15 min. ved 225° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 36 %

Print

Kilde: