Pizza på grill med salatost og rucola

Pizza på grill med salatost og rucola

60+ min
At grille en pizza, er en hurtig og lækker måde at få en uimodståelig sprød pizza til sommerens fester og havehyge.
https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-pa-grill-med-salatost-og-rucola/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 6 min. i grill på pizzasten til bunden er sprød og gylden.

  • Fyld grillstarteren med briketterne og tænd op. Fordel de varme briketter rundt langs kanten af grillen (cirkulært). Læg en pizzasten på grillens rist. Læg låg på og lad grillen stå 10-15 min., til stenen er godt varm.
  • Rul dejen ud og smør tomatsaucen på dejen. Skær squashen i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og vend dem med olien. Fordel squashskiverne og mozzarellaen på dejen. Smuldr til sidst salatosten herpå og grill pizzaen. Passer pizzaen ikke til pizzastenen, så del pizzaen og grill af 2 omgange.
  • Server pizzaen med rucolasalat på toppen.

Du kan bage pizzaen i en ovn. Sæt en pizzasten til opvarmning i ovnen ved ca. 250° traditionel ovn i en time. Bag pizzaen til den er færdig, ca. 8 min. til osten er gylden og bunden er sprød. Passer pizzaen ikke til pizzastenen, så del pizzaen og bag af 2 omgange.

Energiindhold for hele retten:

8014 kJ / 1915 kcal

Næringsindhold pr. 100g

878 kJ / 210 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 21,5 % 11,1 g
Kulhydrat: 40,9 % 21,1 g
Fedt: 37,6 % 8,9 g

Ingredienser

Ingredienser
1 Firkantet pizzadej (ca. 400 g)
½ dl Tomatsauce
100 g Grøn squash
1 spsk Olivenolie
200 g Revet mozzarellaost
100 g Salatost i tern
50 g Rucolasalat