Poke bowl med marinerede rejer
                                
                                     30 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Du bliver glad af at spise så smuk mad som en poke bowl. Poke bowls stammer fra Hawaii og man fornemmer blomsterkransene og de brede, hvide strande i de friske, fine råvarer.
Ingredienser
Couscous
| 
                                     
                                            
                                                    200 g
                                                Couscousgryn (ca. 2½ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2½ dl
                                                Kogende vand
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    200 g
                                                Salatost i tern
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 tsk
                                                Fintrevet limeskal (usprøjtet)
                                            
                                     
                                 | 
                                
Marinerede rejer
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Afdryppede nordsørejer
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Olivenolie
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Friskpresset limesaft
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3 spsk
                                                Finthakkede dildkviste
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Citronpeber
                                            
                                     
                                 | 
                                
Ponzu dressing
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Fraiche
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Sojasauce, fx ponzu med lemon
                                            
                                     
                                 | 
                                
Fyld
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Agurk i tern (ca. 300 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    150 g
                                                Radiser i tynde skiver
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Finthakket rødløg (ca. 50 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    125 g
                                                Friske bær eller frugt, fx ribs eller ananas
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Ristede græskarkerner
                                            
                                     
                                 | 
                                
Pynt
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Spiselige blomster, fx hjulkrone og morgenfruer
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Sojasauce, fx ponzu med lemon
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Couscous
Marinerede rejer
Ponzu dressing
Fyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
De spiselige blomster er ikke noget must. Men poke bowls stammer oprindeligt fra Hawaii, hvor man jo bruger rigtig mange blomster både i maden og som blomsterkranse om halsen og håret.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
478 kJ / 114 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g | 
| Protein: | 8,3 g | 
| Fedt: | 4,6 g | 
| Kulhydrat: | 9,8 g |