Poke bowl med marinerede rejer

Poke bowl med marinerede rejer

30 min
Du bliver glad af at spise så smuk mad som en poke bowl. Poke bowls stammer fra Hawaii og man fornemmer blomsterkransene og de brede, hvide strande i de friske, fine råvarer.
https://www.arla.dk/opskrifter/poke-bowl-med-marinerede-rejer/

Sådan gør du

Couscous
  • Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over.
  • Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
  • Vend ost og limeskal i og smag til.
Marinerede rejer
  • Vend alle ingredienserne sammen og smag til.
Ponzu dressing
  • Vend forsigtigt fraiche og soja sammen - der må gerne være striber i dressingen.
Fyld
  • Fordel de lune couscous med ost og lime i 4 portionsskåle.
  • Anret bunker af agurk, radiser, løg, marinerede rejer og ribs i skålene.
  • Pynt med græskarkerner og spiselige blomster.
  • Server de 4 poke bowls sammen med ponzu dressingen og ekstra ponzu.

De spiselige blomster er ikke noget must. Men poke bowls stammer oprindeligt fra Hawaii, hvor man jo bruger rigtig mange blomster både i maden og som blomsterkranse om halsen og håret.

Energiindhold for hele retten:

8950 kJ / 2139 kcal

Næringsindhold pr. 100g

479 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 29,5 % 8,3 g
Kulhydrat: 34,8 % 9,8 g
Fedt: 35,7 % 4,6 g

Ingredienser

Couscous
200 g Couscousgryn (ca. 2½ dl)
½ tsk Groft salt
2½ dl Kogende vand
200 g Salatost i tern
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
Marinerede rejer
300 g Afdryppede nordsørejer
1 spsk Olivenolie
1 spsk Friskpresset limesaft
3 spsk Finthakkede dildkviste
½ tsk Citronpeber
Ponzu dressing
2 dl Fraiche
2 spsk Sojasauce, fx ponzu med lemon
Fyld
1 Agurk i tern (ca. 300 g)
150 g Radiser i tynde skiver
1 Finthakket rødløg (ca. 50 g)
125 g Friske bær eller frugt, fx ribs eller ananas
25 g Ristede græskarkerner
Pynt
Spiselige blomster, fx hjulkrone og morgenfruer
Tilbehør
Sojasauce, fx ponzu med lemon