Popcakes

2 timer 15 min
Arbejdstid: 45 min
Popcakes

Disse små sirligt pyntede popcakes / cake pops indbyder hele familien til at slippe fantasien og kreativiteten løs i køkkenet.

Ingredienser

125 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 Æg
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
3½ spsk Kakaopulver
2 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
¾ dl A38 naturel
1¼ dl Kakaomælk
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
100 g Flødeost
50 g Blødt smør
20 Kraftige sugerør

Chokoladeovertræk

100 g Hvid chokolade - smeltet
100 g Mørk chokolade - smeltet

Pynt

Finthakkede hasselnøddekerner
Spiseligt glimmer
Sølvkugler af sukker
Frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer.
  • Pisk æggene i ét ad gangen til blandingen bliver let og luftig.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sammen.
  • Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og kakaomælk.
  • Beklæd en bradepande (ca. 3 x 21 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.
  • Løft kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.
  • Pisk flormelis, flødeost og smør sammen i en stor skål.
  • Bryd kagen i mindre stykker og ælt dem lidt efter lidt i flormelisblandingen til en jævn konsistens.
  • Del dejen i 20 stykker og form dem til kugler (ca. 4 cm i diameter).
  • Stik et sugerør i hver kugle og stil dem på en bakke i fryseren i ca. ½ time.

Overtræk

  • Pensl halvdelen af de letfrosne chokoladekugler med smeltet hvid chokolade chokolade.
  • Pynt kagerne - slip fantasien løs.
  • Pensl resten af de letfrosne chokoladekugler med smeltet mørk chokolade og pynt dem.
  • Stil de færdigpyntede kager i høje glas så de ikke vælter.

Du kan bruge kagerester til dine popcakes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

23453 kJ / 5605 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1572 kJ / 376 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,5 % 4,2 g
Kulhydrat: 55 % 50,9 g
Fedt: 40,5 % 17,2 g
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/popcakes/