Popcorn

Popcorn

Popcorn er en snack, lavet af visse typer majs, som popper og eksploderer når de bliver opvarmet typisk i en neutral madolie eller i mikrobølgeovn. Popcorn blev "opfundet" af indianerne i Amerika for mere end tusind år siden - og nu kan man næsten ikke komme i biografen uden at mærke den velkendte duft af popcorn. Her får du den simple opskrift på hjemmelavede popcorn i gryde - hvor du udelukkende skal bruge rapsolie, majskerner og salt - og det er lige så lækkert som det er enkelt.

Ingredienser

Popcorn

2 spsk Rapsolie
2 dl Majs
1 tsk Fint salt

Sådan gør du

Popcorn

  • Lad olien blive varm i en gryde.
  • Kom de tørrede majskerner i olien og læg låg på gryden.
  • Pop kernerne ved jævn til kraftig varme i 2-3 min. til du kan høre popcornene ikke popper mere - ryst jævnligt gryden.
  • Sorter de kerner, der ikke er poppet, drys med salt og server.

Prøv en sød variant af popcorn, nemlig https://www.arla.dk/opskrifter/karamelpopcorn/">karamelpopcoen Du kan bruge popcorn som sprød topping i salater og i bowls.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1409 kJ / 337 kcal

Næringsindhold pr. 100g

915 kJ / 219 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 3 % 1,6 g
Kulhydrat: 18,7 % 10,1 g
Fedt: 78,3 % 19,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/popcorn/