Porchetta på grill
5 timer 45 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Porchetta (“La porchetta”) er en skøn italiensk rullesteg med sprød svær, der leder tankerne hen på dansk flæskesteg. Når du laver porchetta på grill, får du en fantastisk smag af saftigt kød og krydderurter, mens sværen bliver ekstra sprød og gylden. Porchettaen dufter skønt og passer delvist sig selv under tilberedningen. Du kan variere fyldet med dine yndlingskrydderurter og servere den sammen med frisk salat og kartofler.
Ingredienser
50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
|
---|
Porchetta
1
Ridset griseslag (ca. 2½ kg)
|
|
---|---|
2½ spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3 dl
Hakkede, blandede krydderurter, fx bredbladet persille, oregano og rosmarin
|
|
200 g
Hakkede skalotteløg
|
|
3
Store hakkede fed hvidløg
|
|
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
8
Grillspyd af metal eller tynd ståltråd
|
Spidskålssalat med mormordressing
1 kg
Fintsnittet spidskål eller hvidkål (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
¼ liter
Piskefløde
|
|
2½ spsk
Flormelis
|
|
2½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Pynt
Hakkede krydderurter
|
---|
Tilbehør
2½ kg
Kogte kartofler
|
---|
Sådan gør du
Porchetta
Spidskålssalat
Stegetiden i kuglegrill er afhængig af vindens afkøling og luftens temperatur, derfor er det en cirkatid vi har givet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
35924 kJ / 8586 kcal
Næringsindhold pr. 100g
393 kJ / 94 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 24,6 % | 5,7 g |
Fedt: | 51,1 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 24,3 % | 5,6 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.
