Porchetta på grill

5 timer 45 min
Arbejdstid: 45 min
Porchetta på grill

Porchetta (“La porchetta”) er en skøn italiensk rullesteg med sprød svær, der leder tankerne hen på dansk flæskesteg. Når du laver porchetta på grill, får du en fantastisk smag af saftigt kød og krydderurter, mens sværen bliver ekstra sprød og gylden. Porchettaen dufter skønt og passer delvist sig selv under tilberedningen. Du kan variere fyldet med dine yndlingskrydderurter og servere den sammen med frisk salat og kartofler.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)

Porchetta

1 Ridset griseslag (ca. 2½ kg)
2½ spsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 dl Hakkede, blandede krydderurter, fx bredbladet persille, oregano og rosmarin
200 g Hakkede skalotteløg
3 Store hakkede fed hvidløg
2 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
8 Grillspyd af metal eller tynd ståltråd

Spidskålssalat med mormordressing

1 kg Fintsnittet spidskål eller hvidkål (ca. 1 kg)
¼ liter Piskefløde
2½ spsk Flormelis
2½ spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt

Pynt

Hakkede krydderurter

Tilbehør

2½ kg Kogte kartofler

Sådan gør du

  • Fyld grillstarteren med ca. 35 briketter og tænd op.

Porchetta

  • Drys slaget med salt og peber på begge sider.
  • Fordel krydderurter, løg, hvidløg og citronskal på kødsiden.
  • Rul slaget stramt om fyldet og luk det godt med grillspyd - eller snør stegen.
  • Steg porchettaen 4-5 timer.
  • Vend den ca. hver halve time og suppler med 3 briketter i hver side, de første 3 gange, du vender.
  • Fordel de varme briketter i hver side af grillen og stil en foliebakke i midten. Læg stegen på risten og luk grillens låg. Spjæld i top og bund skal være knap halvt åbne.

Spidskålssalat

  • Læg spidskålen i et stort fad.
  • Bland fløde, flormelis, citronsaft og salt og pisk til dressingen får en cremet konsistens.
  • Hæld dressingen over salaten ved serveringen.
  • Fjern grillspyddene eller ståltråden, og skær kødet i skiver.

Stegetiden i kuglegrill er afhængig af vindens afkøling og luftens temperatur, derfor er det en cirkatid vi har givet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

35924 kJ / 8586 kcal

Næringsindhold pr. 100g

393 kJ / 94 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 24,6 % 5,7 g
Fedt: 51,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 24,3 % 5,6 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/porchetta-pa-grill/