Porresuppe
Porresuppe er en dejlig varmende suppe, efterår og vinter, når porrerne er på toppen. Den klassiske blendede porresuppe med kartofler er dejlig, men her får du en lidt lettere version blot med porrer og med madlavningsfløde. Der er også miso og linser i porresuppen. Miso giver en god bund til smagen og linserne giver en dejlig fylde. Porresuppen er vegetarisk, og som topping er der en frisk lille grøn salat med chili, så der både er noget smukt for øjet og lidt spark til smagen. Server porresuppe, når der skal nem, hurtig, mættende og dejlig aftesmad på bordet.
Ingredienser
Porresuppe
|
10 g
Smør
|
|
|---|---|
|
6
Skyllede porrer i 1 cm ringe (ca. 600 g)
|
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
|
7½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
|
3 spsk
Lys miso
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
5 dl
Madlavningsfløde
|
|
|
250 g
Kogte, afdryppede tørrede grønne linser, fx fra Puy (evt. fra dåse)
|
Salat-topping
|
50 g
Skyllede babysalatblade
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
|
4 spsk
Fintstrimlet porretop
|
Tilbehør
|
250 g
Ristet speltbrød
|
|---|
Sådan gør du
Porresuppe
Salat-topping
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan lave din egen hjemmelavede grøntsagsbouillon. Det er en god måde at få brugt porretoppe, løgskaller og rodfrugter, der synger på sidste vers - og lignende. Du skal bruge ca. 800 g ordnede grøntsager i grove stykker, fx porre, løg, champignon, tomater, gulerod, pastinak, fennikel, persillerod, selleri (kål bliver hurtigt for dominerende). Lad 30 g smør smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits grøntsagerne under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt 1 liter vand, 3 pillede fed hvidløg, 1 laurbærblad og 5 stilke timian og/eller persillestilke. Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Si bouillonen og smag til med salt. Du kan fryse bouillonen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
365 kJ / 87 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,9 g |
| Protein: | 3,9 g |
| Fedt: | 2,7 g |
| Kulhydrat: | 11,7 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.