Byg-selv lagkage
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Disse minilagkager er et sikkert hit til børnefødselsdagen. Slip fantasien løs med fyld og topping - og lad børnene selv bygge deres egen lagkage. Her en opskrift på lækre lagkagebunde - men skal det være nemt, så kan du bruge købte lagkagebunde. Tilbyd en "buffet" af pynt i form af fyld og topping - der bliver smil og hygge hele vejen rundt om bordet.
Ingredienser
Kagecreme
|
2 dl
Mælk
|
|
|---|---|
|
1
Æg
|
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
|
1 spsk
Hvedemel eller majsstivelse
|
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
5 dl
Piskefløde
|
|---|
24 små lagkagebunde (á 10 cm i diameter)
|
4
Æggehvider
|
|
|---|---|
|
4
Æggeblommer
|
|
|
175 g
Flormelis (ca. 3½ dl)
|
|
|
75 g
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
|
100 g
Kartoffelmel (ca. 1½ dl)
|
|
|
¾ tsk
Bagepulver
|
Fyld
|
500 g
Jordbær, jordbær, blåbær, hindbær eller andre friske bær eller frugter
|
|
|---|---|
|
100 g
Hakket lys, mørk eller hvid chokolade
|
|
|
50 g
Knuste makroner
|
|
|
2 dl
Hindbærmarmelade
|
Topping
|
Krymmel, sukkerkugler, chokoladeknapper, frysetørret bær, hakkede nødder og lign.
|
|---|
Sådan gør du
Vaniljecreme
24 små lagkagebunde
Servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lagkagebundende kan fryses.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
942 kJ / 225 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g |
| Protein: | 3,1 g |
| Fedt: | 11,8 g |
| Kulhydrat: | 26,6 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.