
&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=f97c9189)
Portionslagkager
60+ min
Sådan udlever du drømmen om at få en hel lagkage for dig selv!
Ingredienser
Opskriften gælder for 12 personer
24 små lagkagebunde
- smeltet smør til pensling
- 3 æggehvider
- 3 æggeblommer
- 125 g flormelis (ca. 2½ dl)
- 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
- 70 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
- ½ tsk bagepulver
Valgfrit fyld
- 3 æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 2 spsk majsstivelse, fx Maizena
- 1 vaniljestang - kornene herfra
- ¼ liter sødmælk
-
1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% - pisket til flødeskum
-
4 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% - pisket til et let flødeskum
- 50 g knuste makroner
- 1 dl jordbærsyltetøj
- 250 g jordbær i mindre stykker
- 100 g hakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Valgfrit pynt
- 125 g flormelis (ca. 2½ dl)
- 2 spsk kogende vand
- 1 glas sukkerkugler
- 1 glas sukkerhjerter eller krymmel
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
24 små lagkagebunde
Fold 3 firkantede forme (a ca. 2 x 20 x 30 cm) af bagepapir og pensl dem. Pisk hviderne stive og tilsæt æggeblommer og flormelis. Pisk blandingen i ca. 3 min. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen. Stil en form på en bageplade og fordel heri ca. 2¼ dl dej. Bag bunden midt i ovnen. Bag de 2 sidste bunde.
Del hver bund i 8 stykker (a ca. 7 x 10 cm) ialt 24 små bunde.
Valgfrit fyld
Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør vaniljekorn og mælk i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning. Lad kagecremen køle af i en skål - rør af og til. Vend flødeskummet i.
Læg de små bunde i et fad - eller en kurv. Fordel kagecreme og det øvrige fyld i små skåle ved siden af.
Valgfri pynt
Rør flormelis og kogende vand sammen til glasur. Anret glasur og sukkerpynt ved siden af det valgfrie fyld.
Ved serveringen
Portionslagkager er velegnet til en festlig sammenkomst for børn. Ved at arrangere små lagkagebunde, valgfrit fyld og pynt hver for sig - er det tanken at gæsterne selv lægger 2 små lagkagebunde sammen med fyld, og pynter - efter egen smag.
Tips
Lagkagebuffet til mange! Bag 2 - 3 - 4 portioner bunde og del i mange små bunde. Hver bund kan også deles i små bunde (a ca. 6 x 6 cm) eller store stykker (a ca. 10 x 10 cm). Det valgfrie fyld og pynt kan suppleres med anden frugt, fx hindbær, blåbær, melon, ananas, banan og frugt fra dåse, samt kulørte chokoladeknapper.
Bagetid
Ca. 10 min. ved 175°.
Frysetip
Lagkagebundende kan fryses.
Sådan pisker du flødeskum
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 24530 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 10,3 g
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 50 %
- Fedt: 45 %
Frysetip
Lagkagebundende kan fryses.