Poussiner med varm frugtsalat
Poussiner med varm frugtsalat er en dejlig ret, som blev udviklet i 1992. En poussin er en lille kylling med stor smag. Frugt spiller ofte rigtig godt i den varme madlavning - og denne varme frugtsalat er virkelig god. Det ved vi godt i dag, men engang i 90'erne, var den varme frugtsalat grænseoverskridende. Kast dig roligt ud i poussiner med varm frugtsalat - det er stadig en spændende og lidt anderledes ret.
Ingredienser
|
4
Poussiner (a ca. 375 g) (ca. kg)
|
|
|---|---|
|
25 g
Smør
|
|
|
2½ dl
Hønsebouillon
|
|
|
1 dl
Rødvin
|
|
|
½ tsk
Herbes de Provence
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sauce
|
150 g
Flødeost
|
|
|---|---|
|
Evt. kulør
|
Varm frugtsalat
|
200 g
Champignoner i kvarte
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Honning
|
|
|
1
Appelsin i små stykker (ca. 200 g)
|
|
|
400 g
Halve stenfri, blå og grønne vindruer
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
|
1 kg
Kogte aspargeskartofler
|
|---|
Sådan gør du
Sauce
Varm frugtsalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for poussiner, kan du bruge en stor kylling (1500-1800 g) som du deler i 8 stykker.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
355 kJ / 85 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 1,7 g |
| Fedt: | 2,7 g |
| Kulhydrat: | 13,3 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.