Helstegt urtekylling

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(138 vurderinger)

60+ min

Helstegt kylling med krydderurter, en rigtig god variant.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kylling
  • ½ citron (usprøjtet)
  • ½ dl hakkede krydderurter, fx basilikum, purløg og persille
  • 1 tsk kinesisk sojasauce eller anden sojasauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand

Tilbehør

  • 240 g kogte brune ris, parboiled
  • 600 g dampede broccoli

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens, skyl og tør kyllingen. Riv citronskallen groft og skær citronen i både. Løsn skindet på brystsiden og kom halvdelen af citronskal og krydderurter ind under. Kom citronbådene ind i kyllingen og bind benene sammen. Læg kyllingen i et ovnfast fad og pensl med soja. Drys med salt, peber, resten af citronskallen og krydderurterne. Steg kyllingen midt i ovnen. Hæld vand ved efter ca. 45 min. og steg videre i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 70°.

Hæld skyen fra bradenpanden i en gryde (gennem en sigte). Tilsæt fløde, krydderurter, salt og peber og bring saucen i kog. Smag til. Server den stegte urtekylling sammen med sauce, ris og broccoli.

Stegetid

Ca. 1 time ved 200°.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,8 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: