Helstegt urtekylling

Helstegt urtekylling

60+ min
Helstegt kylling med krydderurter, en rigtig god variant.

Sådan gør du

  • Rens, skyl og tør kyllingen. Riv citronskallen groft og skær citronen i både. Løsn skindet på brystsiden og kom halvdelen af citronskal og krydderurter ind under. Kom citronbådene ind i kyllingen og bind benene sammen. Læg kyllingen i et ovnfast fad og pensl med soja. Drys med salt, peber, resten af citronskallen og krydderurterne. Steg kyllingen midt i ovnen. Hæld vand ved efter ca. 45 min. og steg videre i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 70°.
  • Hæld skyen fra bradenpanden i en gryde (gennem en sigte). Tilsæt fløde, krydderurter, salt og peber og bring saucen i kog. Smag til. Server den stegte urtekylling sammen med sauce, ris og broccoli.
Stegetid
  • Ca. 1 time ved 200°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9354 kJ / 2236 kcal

Næringsindhold pr. 100g

524 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 26,8 % 8,3 g
Kulhydrat: 39 % 12 g
Fedt: 34,2 % 4,8 g
Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Kylling
1
Citron (usprøjtet)
½
Hakkede krydderurter, fx basilikum, purløg og persille
½ dl
Sojasauce
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Vand
1 dl
2½ dl
Hakkede krydderurter, fx basilikum, purløg og persille
½ dl
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Kogte brune ris, parboiled
240 g
Dampede broccoli
600 g