Pull-apart kanelbrød

2 timer 35 min
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
Pull-apart kanelbrød

Pull-apart kanelbrød er et svampet og lækkert kanelbrød, der kan trækkes fra hinanden. Pull-apart kanelbrød er sjovt at lave og virkelig lækkert at spise. Nyd kanelbrødet lunt direkte fra ovnen.

Ingredienser

Dej

100 g Smør
2½ dl Mælk
25 g Gær
2 Æg
600 g Hvedemel
2 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Groft salt

Remonce

150 g Blødt smør
100 g Brun farin
3 spsk Stødt kanel
Æg til pensling

Glasur

1 dl Flormelis
2 tsk Vand

Sådan gør du

Dej

  • Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt mælk og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
  • Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Remonce

  • Rør smør, brun farin og kanel godt sammen.

Sådan laver du pull-apart brødet

  • Tag dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 30 x 40 cm). Smør remoncen ud på dejpladen.
  • Skær dejpladen i 4 strimler på den brede led (hver dej strimmel skal måle ca. 10 x 30 cm).
  • Læg de 4 dejstrimler oven på hinanden, så du har en en dejstrimmel i 4 lag med remonce øverst.
  • Del dejstrimlen i 6 firkantede stykker. Stil stykkerne på højkant i en smurt rugbrødsform (ca. 3 L). Lad kanelbrødet efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl med æg og bag kanelbrødet midt i ovnen i ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad kanelbrødet afkøle i formen ca. 15 min.

Ved servering

  • Rør flormelis og vand sammen til en tynd glasur og dekorer kanelbrødet med glasur. Server kanelbrødet lunt evt. med ekstra glasur ved siden af.

Vil du være i god tid og lade pull-apart kanelbrødet langtidshæve, så sæt brødet tildækket på køl, når det er samlet (i stedet for at lade det hæve). Her kan det stå 6 til 12 timer. Lad brødet stå 1- 1½ time på køkkenbordet inden afbagning.

Hvis du har et par æbler i køkkenskuffen, så skær dem i små tern og fordel dem ud på remoncen - det giver en dejlig smag!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20133 kJ / 4812 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1412 kJ / 337 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 6,6 % 5,5 g
Kulhydrat: 51,8 % 43 g
Fedt: 41,6 % 15,9 g
Relateret video Pull-apart kanelbrød

Pull-apart kanelbrød er et svampet og lækkert kanelbrød, der kan trækkes fra hinanden.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pull-apart-kanelbrod/