Quesadillas

Quesadillas

45 min
Skønne quesadillas med masser af lækkert fyld, guacamole, tomatsalsa, majs, bønner og salatost. Quesdillas er nemme og hurtige at få på bordet, når sulten melder sig - og du kan tømme køleskab og variere fyldet alt efter tid og lyst. Mums!

Sådan gør du

Tomatsalsa
  • Lad olien blive varm i en pande. Steg løgene ved svag til jævn varme i ca. 5 min. - eller til de er klare. Tilsæt tomater, chili og salt og lad det koge ved svag varme 10-15 min. Hæld blandingen i en skål, tilsæt koriander og blend salsaen fx med en stavblender. Smag til.
Guacamole
  • Rør alle ingredienserne sammen. Smag guacamolen til.
  • Smør hver tortilla med 2 spsk guacamole. Smuldr osten groft og fordel den i et jævnt lag på tortillaerne. Fordel ca. 1½ dl tomatsalsa, 1½ dl bønner, majs og forårsløg på tortillaerne og fold dem, så du har 4 halvmåner. Steg hver tortilla i en tør pande ved jævn varme ca. 2 min på hver side. Skær dem i kvarte og server med resten af tomatsalsaen, guacamolen og de sorte bønner.
Tip

Du kan erstatte den hjemmelavede tomatsalsa med en færdigkøbt, hvis det skal gå lidt hurtigere.

Variation

Tilsæt evt. også strimlede korianderblade til guacamolen - det smager dejligt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11325 kJ / 2707 kcal

Næringsindhold pr. 100g

539 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 15,1 % 4,8 g
Kulhydrat: 35,8 % 11,4 g
Fedt: 49,1 % 7,2 g

Ingredienser

Tomatsalsa
Rapsolie
½ spsk
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Tomater i små tern
500 g
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Groft salt
¾ tsk
Frisk koriander
2 dl
Guacamole
Mosede avocadoer (ca. 375 g)
3
Finthakket tomat (ca. 50 g)
1
Finthakket rødløg
2 spsk
Små knuste fed hvidløg
2
Friskpresset citronsaft
1½ spsk
Groft salt
¾ tsk
Store tortillaer
4
Salatost i tern
200 g
Sorte bønner (ca. 400 g)
1 dåse
Majs
100 g
Finthakkede forårsløg (ca. 25 g)
¼ bundt