Rabarbercrumble
 
    Rabarbercrumble - nem og altid lækker opskrift med syrlige rabarber.. En nem kage eller dessert som er oplagt at kaste sig over, når de skønne rabarber er i sæson. Rabarbercrumble består helt enkelt af rabarber og en smuldredej. Vi foreslår at servere den i mindre skåle - så har du din helt egen portion. Du kan bage rabarbercrumblen i en tærteform eller andet ovnfast fad, og du kan variere med at blande med andre bær fra have eller fryser. Den kan også piftes op med hakkede mandler, nødder - eller mysli - og du kan smage til med kanel, hvis du er til det.
Ingredienser
Rabarber crumble
| 
                                            
                                                    500 g
                                                Rabarber i mindre stykker
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Sukker (ca. 1¼ dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Vaniljesukker
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    150 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    150 g
                                                Hvedemel (ca. 3 dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Havregryn
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3 spsk
                                                Sukker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Evt. spiselige blomster
                                            
                                     | 
Tilbehør
| 
                                            
                                                    2½ dl
                                                Creme fraiche eller piskefløde
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for spiselige blomster kan du bruge friske mynteblade eller citronmelisse.
I stedet for rabarber kan du bruge forskellige frugter, så som æbler, for at få en lækker æblecrumble.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1106 kJ / 264 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,5 g | 
| Protein: | 2,4 g | 
| Fedt: | 17,3 g | 
| Kulhydrat: | 25 g | 
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    