Rabarbermousse på sprød kiksebund

Blød rabarbermousse på knasende sprød kiksebund. Rabarbermousse er ikke så svær at lave, blot du følger opskriften - og du vil ikke fortryde det, når du smager. Kombination af surt og sødt, blødt og sprødt er lige i øjet. En imponerende dessert med rabarber som kan laves i god tid - og serveres direkte fra køleskabet!
Ingredienser
Kiksebund
2
Æggehvider
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
75 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
75 g
Knuste saltkiks, fx tuc
|
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
---|
Rabarbermousse
6 blade
Husblas
|
|
---|---|
500 g
Skyllede rabarber i små stykker
|
|
200 g
Sukker (ca. 2½ dl)
|
|
½ dl
Vand
|
|
2
Æggehvider
|
|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
Pynt
Skovsyre
|
---|
Sådan gør du
Kiksebund
Rabarbermousse
Saml og pynt
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge husholdningsfilm i stedet for lagkageplast. Hvis rabarbermoussen står til næste dag kan du undlade 1 blad husblas.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13229 kJ / 3162 kcal
Næringsindhold pr. 100g
925 kJ / 221 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 5,8 % | 3,2 g |
Fedt: | 39,8 % | 9,9 g |
Kulhydrat: | 54,4 % | 29,6 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
