Rabarbersaft
Klassisk, hjemmelavet rabarbersaft er en lækker ren saft med kun få ingredienser. Rabarbersaft kan bruges som en skøn saftevand eller kan fryses til sodavandsis. Saften kan også give smag til sauce, drikke med eller uden alkohol og til at give din danskvand et boost. Når du koger rabarbersaft, kan du bruge rabarberresterne til en skøn rabarberkompot. Hvis din rabarbersaft skal have den flotte og intense lyserøde farve, anbefaler vi at bruge vinrabarber eller jordbærrabarber.
Ingredienser
Rabarbersaft
|
2 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
900 g
Sukker
|
|
|
1½ kg
Vinrabarber eller jordbærrabarber i mindre stykker
|
Sådan gør du
Rabarbersaft
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Gem rabarberstykkerne, når du har siet saften fra. De kan blendes og bruges som rabarberkompot. Server rabarberkompotten til ost, grydestegt kylling eller brug den til rabarbertrifli.
Server med isterninger og pynt med tynde strimler af rabarber og/eller citronskiver. Du kan også bruge rabarbersaften ufortyndet i drinks.
Frys rabarbersaft i isterningbakker og kom dem i vand/danskvand, når det skal piftes lidt op. Lav "sodavandsis" - hæld saften i ispindeforme med pind - frys dem ca. 7 timer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
373 kJ / 89 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 0,3 g |
| Fedt: | 0,1 g |
| Kulhydrat: | 21,4 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.