Raclette af skimmelost
45 min

Raclette af skimmelost

Sauce af smeltet hvidskimmelost serveret til nykogte kartofler, bresaola og salat.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Raclette af skimmelost

Sauce af smeltet hvidskimmelost serveret til nykogte kartofler, bresaola og salat.

Antal portioner

Pæresalat

  • 2 uskrællede pærer i små tern, fx conference
  • 200 g sukkerærter skåret på langs
  • 1 dl klippet purløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Høng® Råhvid 39%
  • 1 kg varme, pillede kartofler
  • 150 g syltede agurker i bidder
  • 75 g syltede løg, fx perleløg
  • 150 g bresaola - lufttørret okseinderlår

Pynt

  • fintklippet purløg

Fremgangsmåde:

Pæresalat

Vend alle ingredienserne til salaten sammen.

Skær den hvide skimmel af osten. Skær skimlen i tynde strimler og brug dem som pynt. Fordel resten af osten i 4 små ovnfaste skåle. Smelt osten midt i ovnen - rør evt en enkelt gang.

Anret imens kartoflerne på portionstallerkener sammen med agurker, løg, bresaola og den strimlede hvide skimmel. Server den smeltede ost så snart den kommer ud af ovnen, så man hver især kan hælde osten ud over kartoflerne. Spis salaten til.

Smeltning

Ca. 5 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 28 %
Print