Raita

15 timer
Raita

Raita er Indiens pendant til grækernes tzatiki. En forfriskende yoghurtdip som køler og dulmer de stærke krydderier i klassiske indiske retter. Raita er en yoghurtdip som er rørt med friske grøntsager og krydderurter. I denne opskrift bruger vi agurk, hvidløg, mynte og spidskommen – det smager lækker!

Ingredienser

½ Agurk (ca. 150 g)
½ dl Mynteblade
1 Fed hvidløg
2 dl Yoghurt 10%
1 tsk Stødt spidskommen
½ tsk Groft salt

Serveringsforslag

Hjemmelavede naanbrød (se link)

Sådan gør du

  • Skær agurken i små tern, hak myntebladene fint og pres hvidløget.
  • Bland alle ingredienserne sammen og smag til.
  • Stil raitaen på køl til servering.

Du kan bruge andre grøntsager og krydderurter i din raita, prøv fx med tomat, finthakket løg og frisk koriander.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1146 kJ / 274 kcal

Næringsindhold pr. 100g

313 kJ / 75 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 15,4 % 2,8 g
Kulhydrat: 18,1 % 3,3 g
Fedt: 66,5 % 5,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/raita1/