Raita
15 timer
•
Raita er Indiens pendant til grækernes tzatiki. En forfriskende yoghurtdip som køler og dulmer de stærke krydderier i klassiske indiske retter. Raita er en yoghurtdip som er rørt med friske grøntsager og krydderurter. I denne opskrift bruger vi agurk, hvidløg, mynte og spidskommen – det smager lækker!
Ingredienser
|
½
Agurk (ca. 150 g)
|
|
|---|---|
|
½ dl
Mynteblade
|
|
|
1
Fed hvidløg
|
|
|
2 dl
Yoghurt 10%
|
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Serveringsforslag
|
Hjemmelavede naanbrød (se link)
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge andre grøntsager og krydderurter i din raita, prøv fx med tomat, finthakket løg og frisk koriander.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
311 kJ / 74 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,2 g |
| Protein: | 2,8 g |
| Fedt: | 5,6 g |
| Kulhydrat: | 3,3 g |