Råmarinerede blommer og nødder

45 min
Råmarinerede blommer og nødder

En lækker blommekompot, der kan anvendes meget alsidigt. Prøv den fx på en portion skyr, sammen med ost, til vildt eller drysset over en grøn salat.

Ingredienser

6 Røde blommer i mindre stykker
150 g Rosiner
75 g Grofthakkede hasselnøddekerner
3 spsk Ahornsirup
1½ spsk Friskpresset citronsaft
1½ spsk Olivenolie
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kom blommer, rosiner og hasselnødder i en skål sammen med de øvrige ingredienser og vend godt rundt. Stil de råmarinerede blommer og nødder tildækkede i køleskabet i mindst ½ time. Smag til. Retten kan laves dagen i forvejen.

Tip

  • Nyd de råmarinerede blommer og nødder til et stykke blå ost, til vildt eller drysset over en grøn salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5692 kJ / 1360 kcal

Næringsindhold pr. 100g

898 kJ / 215 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 4,7 % 2,5 g
Kulhydrat: 58,1 % 30,7 g
Fedt: 37,2 % 9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ramarinerede-blommer-og-nodder/