Rejecocktail

45 min
Rejecocktail

Rejecocktail er en frisk og lækker skaldyrsklassiker. Her er rejecocktailen twistet med avocadocreme, frisk mango og quinoa.

Ingredienser

Quinoa

40 g Rød quinoa (ca. ½ dl)

Avocadocreme

1 Stor avocado (ca. 250 g)
1 dl Creme fraiche
2 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Pillede, kogte rejer
½ Moden mangofrugt - skåret i små tern (ca. 150 g)
¼ bundt Finthakket forårsløg (ca. 25 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner

Tilbehør

100 g Ristet flutes

Sådan gør du

Quinoa

  • Kog quinoaen efter anvisning på emballagen. Lad den kogte quinoa køle af.

Avocadocreme

  • Halver avocadoen, fjern sten og skræl. Bland avocado, cremefraiche, limesaft, salt og peber i en skål. Blend det med en stavblender. Smag til.
  • Fordel quinoa, avocadocreme, rejer og mango lagvis i 4 glas - kom lidt avocadocreme øverst. Drys forårsløg og chili over og server med ristet brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5397 kJ / 1290 kcal

Næringsindhold pr. 100g

592 kJ / 141 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 18 % 6,3 g
Kulhydrat: 33,1 % 11,5 g
Fedt: 48,9 % 7,8 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rejecocktail/