Klassisk rejecocktail
&format=webp)
Rejecocktail stammer helt tilbage fra 1960'erne - og denne opskrift blev hurtigt en landeplage. Rejecocktail er en klassisker i Danmark, og den består primært at salat, rejer og en god dressing. Hemmeligheden ligger i at få den rette smag i dressingen - og få anrettet rejecocktailen flot. Det er en nem, hurtig og enkel forret, som er en favorit hos mange til familiefesten.

Ingredienser
Thousand island dressing
1½ dl Creme fraiche | |
---|---|
1½ tsk Friskpresset citronsaft | |
¼ tsk Sukker | |
½ tsk Groft salt | |
¼ tsk Fintrevet løg | |
2 spsk Tomatketchup | |
1 spsk HP sauce | |
1 dl Piskefløde |
125 g Blade af hjertesalat | |
---|---|
300 g Pillede, kogte rejer |
Pynt
Blade af hjertesalat | |
---|---|
Cocktailtomater i halve | |
Både af 1 Citron (usprøjtet) | |
Dildkviste |
Tilbehør
200 g Flutes |
---|
Sådan gør du
Thousand island dressing
Du kan erstatte hjertesalat med fintstrimlet grøn salat. Læg i stedet salaten i bunden af glassene og anret rejecocktailen ovenpå.
Rejecocktail stammer helt tilbage fra 1960'erne, hvor opskriften kom på et løsblad fra Karolines Køkken. Da opskrifshæftet "Karolines Køkken" blev husstandsomdelt i 1980, var opskriften på rejecocktail med, og den blev et kæmpe hit i Danmark. Der var næppe en familiefest, hvor der ikke blev serveret rejecocktail.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8130 kJ / 1943 kcal
Næringsindhold pr. 100g
768 kJ / 183 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 18,4 % | 8,3 g |
Kulhydrat: | 39,5 % | 17,8 g |
Fedt: | 42,1 % | 8,8 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.