Klassisk rejecocktail
Rejecocktail stammer helt tilbage fra 1960'erne - og denne opskrift blev hurtigt en landeplage. Rejecocktail er en klassisker i Danmark, og den består primært at salat, rejer og en god dressing. Hemmeligheden ligger i at få den rette smag i dressingen - og få anrettet rejecocktailen flot. Det er en nem, hurtig og enkel forret, som er en favorit hos mange til familiefesten.
Ingredienser
Thousand island dressing
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
1½ tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
¼ tsk
Sukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
¼ tsk
Fintrevet løg
|
|
|
2 spsk
Tomatketchup
|
|
|
1 spsk
HP sauce
|
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
125 g
Blade af hjertesalat
|
|
|---|---|
|
300 g
Pillede, kogte rejer
|
Pynt
|
Blade af hjertesalat
|
|
|---|---|
|
Cocktailtomater i halve
|
|
|
både af 1
Citron (usprøjtet)
|
|
|
Dildkviste
|
Tilbehør
|
200 g
Flutes
|
|---|
Sådan gør du
Thousand island dressing
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan erstatte hjertesalat med fintstrimlet grøn salat. Læg i stedet salaten i bunden af glassene og anret rejecocktailen ovenpå.
Rejecocktail stammer helt tilbage fra 1960'erne, hvor opskriften kom på et løsblad fra Karolines Køkken. Da opskrifshæftet "Karolines Køkken" blev husstandsomdelt i 1980, var opskriften på rejecocktail med, og den blev et kæmpe hit i Danmark. Der var næppe en familiefest, hvor der ikke blev serveret rejecocktail.
Spørgsmål og svar om klassisk rejecocktail
Skal du imponere dine gæster med en klassisk rejecocktail? I vores FAQ-sektion får du svar på spørgsmål, der hjælper dig med at opnå den perfekte smag og præsentation af din ret
Hvordan laver man en klassisk rejecocktail?
Start med at vende creme fraichen frsigtet sammen med citronsaft, sukker, salt, løg, tomatketchup og HP sauce. Pisk så fløden til et let skum og vend det i dressingen. Skær hjertesalaten i strimler og blad dem i dressingen sammen med rejerne. Stil derefter rejecocktailen tildækket i køleskabet i mindst 30 minutter. Ved anretning fordeler du rejecocktailen i 8 portionsglas og pynter dem med hjertesalat, tomater, ctronbåde og dild. Server det med flutes.
Hvordan anretter man rejecocktail?
En klassisk rejecocktail anrettes som regel i et pænt glas eller en lille skål og bygges op i lag, så den både ser indbydende ud og er nem at spise. Start med at køle glasset let ned og læg et lag sprød, fintstrimlet salat i bunden. Fordel derefter et generøst lag pillede rejer oven på salaten, men gem nogle flotte rejer til pynt på toppen. Hæld en cremet cocktaildressing over rejerne, eller vend dem let i dressingen, hvis du ønsker en mere ensartet blanding. Afslut med pynt, for eksempel nogle af de gemte rejer, en citronbåd og lidt frisk dild. Server rejecocktailen straks, gerne med ristet flute.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
568 kJ / 136 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 7,3 g |
| Fedt: | 6,3 g |
| Kulhydrat: | 12,4 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.