Rejecocktail

45 min
Rejecocktail

Rejecocktail er en frisk og lækker skaldyrsklassiker. Her er rejecocktailen twistet med avocadocreme, frisk mango og quinoa.

Ingredienser

Quinoa

40 g Rød quinoa (ca. ½ dl)

Avocadocreme

1 Stor avocado (ca. 250 g)
1 dl Creme fraiche
2 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Pillede, kogte rejer
½ Moden mangofrugt - skåret i små tern (ca. 150 g)
¼ bundt Finthakket forårsløg (ca. 25 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner

Tilbehør

100 g Ristet flutes

Sådan gør du

Quinoa

  • Kog quinoaen efter anvisning på emballagen. Lad den kogte quinoa køle af.

Avocadocreme

  • Halver avocadoen, fjern sten og skræl. Bland avocado, cremefraiche, limesaft, salt og peber i en skål. Blend det med en stavblender. Smag til.
  • Fordel quinoa, avocadocreme, rejer og mango lagvis i 4 glas - kom lidt avocadocreme øverst. Drys forårsløg og chili over og server med ristet brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5403 kJ / 1291 kcal

Næringsindhold pr. 100g

592 kJ / 142 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 18 % 6,3 g
Kulhydrat: 33,1 % 11,5 g
Fedt: 48,9 % 7,8 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/rejecocktail/