Rejesalat med grapefrugt

45 min
Rejesalat med grapefrugt

Herlig smag af grapefrugt i en mild og fyldig rejesalat.

Ingredienser

160 g Perlebyg (ca. 2 dl)
3 dl Grøntsagsbouillon
1 kg Kogte rejer med skal (ca. 250 g)
1 Rød grapefrugt i fileter (ca. 150 g)
2 Avocadoer i mindre stykker (ca. 225 g)
1 Rødløg i tynde strimler (ca. 50 g)
75 g Sukkerærtespirer

Dressing

2 dl Yoghurt 10%
½ spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt

Tilbehør

240 g Ristet groft brød

Sådan gør du

  • Kog perlebyggen i grønsagsbouillon i ca. 12 min. Lad byggen hvile tildækket i ca. 12 min. Hæld overskydende vand fra og lad perlebyggen køle af.
  • Pil rejerne og vend dem sammen med perlebyg, grapefileter, avocado og løg i et stort fad. Fordel spirer på toppen.

Dressing

  • Rør yoghurt, limeskal og - saft sammen med salt og smag til.

Ved serveringen

  • Dryp salaten med lidt af dressingen og server resten ved siden af.

Spirerne kan være alle slags spirer. I stedet for spirer og grape kan du bruge brøndkarse og jordbær eller hindbær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9287 kJ / 2220 kcal

Næringsindhold pr. 100g

551 kJ / 132 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 18,2 % 5,9 g
Kulhydrat: 49,6 % 16,1 g
Fedt: 32,2 % 4,8 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/rejesalat-med-grapefrugt/