Rejesalat med grapefrugt

Rejesalat med grapefrugt

45 min
Herlig smag af grapefrugt i en mild og fyldig rejesalat.

Sådan gør du

  • Kog perlebyggen i grønsagsbouillon i ca. 12 min. Lad byggen hvile tildækket i ca. 12 min. Hæld overskydende vand fra og lad perlebyggen køle af.
  • Pil rejerne og vend dem sammen med perlebyg, grapefileter, avocado og løg i et stort fad. Fordel spirer på toppen.
Dressing
  • Rør yoghurt, limeskal og - saft sammen med salt og smag til.
Ved serveringen
  • Dryp salaten med lidt af dressingen og server resten ved siden af.

Spirerne kan være alle slags spirer. I stedet for spirer og grape kan du bruge brøndkarse og jordbær eller hindbær.

Energiindhold for hele retten:

9332 kJ / 2230 kcal

Næringsindhold pr. 100g

554 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 18,1 % 5,9 g
Kulhydrat: 49,4 % 16,1 g
Fedt: 32,5 % 4,9 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

160 g Perlebyg (ca. 2 dl)
3 dl Grøntsagsbouillon
1 kg Kogte rejer med skal (ca. 250 g)
1 Rød grapefrugt i fileter (ca. 150 g)
2 Avocadoer i mindre stykker (ca. 225 g)
1 Rødløg i tynde strimler (ca. 50 g)
75 g Sukkerærtespirer
Dressing
2 dl Græsk yoghurt
½ spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
Tilbehør
240 g Ristet groft brød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk