Rensdyr med safran

Bedømmelse

(20 vurderinger)

60+ min

Børnenes favorit?... eller farfars? Rudolf med den røde tud charmerer alle!

Ingredienser

12 stk.

Antal portioner
  • 2 æg
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 tsk safrantråde
  • 50 g smeltet smør
  • 200 g kokosmel (ca. 6 dl)
  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • røde chokoladelinser
  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og safran let sammen med fx et piskeris. Rør fedtstof og kokos heri og lad blandingen stå tildækket i ca. 10 min. Fordel dejen i 12 toppe på en plade med bagepapir. Bag kokosmakronerne midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Smelt imens chokoladen i vandbad. Kom den smeltede chokolade i en frysepose og lad den køle let af. Sprøjt "gevirer" ud på madpakkepapir i form af et Y - 24 stk. Lad chokoladegevirerne stivne i køleskabet.

Lav et par huller i toppen af hver kage og tryk et par gevirer heri. Klister en rød chokoladelinse på som næse - brug lidt smeltet chokolade som "klister". Pynt med flormelis drysset gennem en sigte.

Tip

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Safran bliver brugt meget i Sverige. Ud over at give den flotte gule farve har den sin egen ret markante smag - du kan udelade den fra kagerne.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 66 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: