Rensdyr med safran

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Børnenes favorit?... eller farfars? Rudolf med den røde tud charmerer alle!

Ingredienser

12 stk.

Antal portioner

  • 2 æg
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 tsk safrantråde
  • 50 g smeltet smør
  • 200 g kokosmel (ca. 6 dl)
  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • røde chokoladelinser
  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og safran let sammen med fx et piskeris. Rør fedtstof og kokos heri og lad blandingen stå tildækket i ca. 10 min. Fordel dejen i 12 toppe på en plade med bagepapir. Bag kokosmakronerne midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Smelt imens chokoladen i vandbad. Kom den smeltede chokolade i en frysepose og lad den køle let af. Sprøjt "gevirer" ud på madpakkepapir i form af et Y - 24 stk. Lad chokoladegevirerne stivne i køleskabet.

Lav et par huller i toppen af hver kage og tryk et par gevirer heri. Klister en rød chokoladelinse på som næse - brug lidt smeltet chokolade som "klister". Pynt med flormelis drysset gennem en sigte.

Tip

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Safran bliver brugt meget i Sverige. Ud over at give den flotte gule farve har den sin egen ret markante smag - du kan udelade den fra kagerne.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 66 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: