Revelsben

Revelsben

60+ min
Revelsben eller spareribs bliver mere og mere populært i Danmark. Her får du opskriften på både ovnbagte og grillede revelsben.
https://www.arla.dk/opskrifter/revelsben/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 2 timer ved 175° - traditionel ovn.

Marinade
  • Rør ketchup, soja, eddike, honning, tomatpuré og ingefær sammen.
  • Pensl revelsbenene med marinade og læg dem på en bagerist med en bradepande under.
  • Steg revelsbenene midt i ovnen. Vend dem efter ca. 1 time. Pensl igen med marinaden og steg dem færdige.
  • Server resten af marinaden til de stegte revelsben.

Hvis du ønsker at grille dine revelsben, skal de koges først. Kom revelsben og vand i en gryde så det dækker og bring det i kog. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Pensel revelsbenene og grill dem på havegrill ca. 4 min. på hver side. Pensel undervejs og server med resten af marinaden.

Energiindhold for hele retten:

18162 kJ / 4341 kcal

Næringsindhold pr. 100g

732 kJ / 175 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 25,8 % 11,1 g
Kulhydrat: 32,1 % 13,8 g
Fedt: 42,1 % 8,3 g
Mere inspiration

Her en dejlig opskrift på sparibs med salat - når du gerne vil stege i ovnen.

Spareribs
60+ min
Spareribs
(17)

Ingredienser

Marinade
1 dl Tomatketchup
½ dl Sojasauce
½ dl Æbleeddike
½ dl Honning
2 spsk Koncentreret tomatpuré
1 tsk Stødt ingefær
1½ kg Revelsben
Indkluderet i opskriften