Revelsben

2 timer 10 min
Arbejdstid: 10 min
Revelsben

Revelsben eller spareribs bliver mere og mere populært i Danmark. Her får du opskriften på både ovnbagte og grillede revelsben.

Ingredienser

Marinade

1 dl Tomatketchup
½ dl Sojasauce
½ dl Æbleeddike
½ dl Honning
2 spsk Koncentreret tomatpuré
1 tsk Stødt ingefær
1½ kg Revelsben

Sådan gør du

Marinade

  • Rør ketchup, soja, eddike, honning, tomatpuré og ingefær sammen.
  • Pensl revelsbenene med marinade og læg dem på en bagerist med en bradepande under.
  • Steg revelsbenene midt i ovnen i ca. 2 timer ved 175° - traditionel ovn. Vend dem efter ca. 1 time. Pensl igen med marinaden og steg dem færdige.
  • Server resten af marinaden til de stegte revelsben.

Hvis du ønsker at grille dine revelsben, skal de koges først. Kom revelsben og vand i en gryde så det dækker og bring det i kog. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Pensel revelsbenene og grill dem på havegrill ca. 4 min. på hver side. Pensel undervejs og server med resten af marinaden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13707 kJ / 3276 kcal

Næringsindhold pr. 100g

551 kJ / 132 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 33,8 % 10,9 g
Kulhydrat: 10,5 % 3,4 g
Fedt: 55,7 % 8,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/revelsben/