Rillettes
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Herlig smørbar "sylte" krydret med laurbærblade, salvie og nellike. Rilletten har store chancer for at blive fast inventar på julebordet, når man først har serveret den én gang.
Ingredienser
1¼ kg
Grisebov uden svær og ben
|
|
---|---|
150 g
Smør
|
|
2
Laurbærblade
|
|
5
Salvieblade
|
|
2
Hele nelliker
|
|
5
Sorte peberkorn
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Vand
|
1 spsk
Finthakket salvieblade
|
---|
Pynt
Salvieblade
|
|
---|---|
Brøndkarse
|
Tilbehør
200 g
Oliven
|
|
---|---|
100 g
Cornichoner
|
|
360 g
Ristet rugbrød
|
Sådan gør du
Rillettes kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet i yderligere ca. 2 døgn. Server den til julefrokosten som en anderledes sylte.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16107 kJ / 3850 kcal
Næringsindhold pr. 100g
718 kJ / 172 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 29,4 % | 12,4 g |
Kulhydrat: | 18,9 % | 8 g |
Fedt: | 51,7 % | 10 g |