Rillettes

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Herlig smørbar "sylte" krydret med laurbærblade, salvie og nellike. Rilletten har store chancer for at blive fast inventar på julebordet, når man først har serveret den én gang.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1¼ kg svinebove uden svær og ben
  • 150 g smør
  • 2 laurbærblade
  • 5 friske salvieblade
  • 2 hele nelliker
  • 5 sorte peberkorn
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl vand
  • 1 spsk finthakkede friske salvieblade

Pynt

  • frisk salvieblad
  • brøndkarse

Tilbehør

  • 200 g sorte og grønne oliven
  • 100 g cornichoner
  • 360 g ristet rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Afpuds kødet for sener, hinder og eventuelle årer. Skær kødet i store tern og smørret i skiver. Læg først smør og derpå kød i en stegegryde. Tilsæt laurbærblade, salvieblade, krydderier og vand. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 2½ time eller til kødet er meget mørt. Rør af og til.

Tag kødet op og fjern eventuelle krydderier som følger med. Si skyen og kom den tilbage i gryden sammen med de friske, hakkede salvieblade. Bring skyen i kog (ca. ½ liter, eller tilsæt ekstra vand) og kog den ved svag varme og under låg et kort øjeblik. Riv kødet til fine trevler - med to gafler. Vend kødet ned i skyen og kom blandingen i en skål (ca. 1 liter). Stil den tildækkede rillettes i køleskabet i ca. 1 døgn.

Tag den kolde rillettes ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Tips

Rillettes kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet i yderligere ca. 2 døgn. Server den til julefrokosten som en anderledes sylte.

Drikkevarer

Øl og evt. snaps.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag