Rillettes

23 timer 59 min
Arbejdstid: 40 min
Rillettes

Herlig smørbar "sylte" krydret med laurbærblade, salvie og nellike. Rilletten har store chancer for at blive fast inventar på julebordet, når man først har serveret den én gang.

Ingredienser

1¼ kg Grisebov uden svær og ben
150 g Smør
2 Laurbærblade
5 Salvieblade
2 Hele nelliker
5 Sorte peberkorn
1 tsk Groft salt
1 dl Vand
1 spsk Finthakket salvieblade

Pynt

Salvieblade
Brøndkarse

Tilbehør

200 g Oliven
100 g Cornichoner
360 g Ristet rugbrød

Sådan gør du

  • Afpuds kødet for sener, hinder og eventuelle årer.
  • Skær kødet i store tern og smørret i skiver.
  • Læg først smør og derpå kød i en stegegryde.
  • Tilsæt laurbærblade, salvieblade, krydderier og vand.
  • Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 2½ time eller til kødet er meget mørt. Rør af og til.
  • Tag kødet op og fjern eventuelle krydderier som følger med.
  • Si skyen og kom den tilbage i gryden sammen med de friske, hakkede salvieblade.
  • Bring skyen i kog (ca. ½ liter, eller tilsæt ekstra vand) og kog den ved svag varme og under låg et kort øjeblik.
  • Riv kødet til fine trevler - med to gafler.
  • Vend kødet ned i skyen og kom blandingen i en skål (ca. 1 liter).
  • Stil den tildækkede rillettes i køleskabet i ca. 1 døgn.
  • Tag den kolde rillettes ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Rillettes kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet i yderligere ca. 2 døgn. Server den til julefrokosten som en anderledes sylte.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16107 kJ / 3850 kcal

Næringsindhold pr. 100g

718 kJ / 172 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 29,4 % 12,4 g
Kulhydrat: 18,9 % 8 g
Fedt: 51,7 % 10 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rillettes/