Rillettes

Rillettes

60+ min
Herlig smørbar "sylte" krydret med laurbærblade, salvie og nellike. Rilletten har store chancer for at blive fast inventar på julebordet, når man først har serveret den én gang.

Sådan gør du

  • Afpuds kødet for sener, hinder og eventuelle årer. Skær kødet i store tern og smørret i skiver. Læg først smør og derpå kød i en stegegryde. Tilsæt laurbærblade, salvieblade, krydderier og vand. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 2½ time eller til kødet er meget mørt. Rør af og til.
  • Tag kødet op og fjern eventuelle krydderier som følger med. Si skyen og kom den tilbage i gryden sammen med de friske, hakkede salvieblade. Bring skyen i kog (ca. ½ liter, eller tilsæt ekstra vand) og kog den ved svag varme og under låg et kort øjeblik. Riv kødet til fine trevler - med to gafler. Vend kødet ned i skyen og kom blandingen i en skål (ca. 1 liter). Stil den tildækkede rillettes i køleskabet i ca. 1 døgn.
  • Tag den kolde rillettes ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Tips
  • Rillettes kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet i yderligere ca. 2 døgn. Server den til julefrokosten som en anderledes sylte.
Drikkevarer
  • Øl og evt. snaps.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16001 kJ / 3824 kcal

Næringsindhold pr. 100g

736 kJ / 176 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 29,5 % 12,8 g
Kulhydrat: 19,7 % 8,5 g
Fedt: 50,8 % 10,1 g

Ingredienser

Grisebov uden svær og ben
1¼ kg
Smør
150 g
Laurbærblade
2
Frisk salvie
5 blade
Hele nelliker
2
Sorte peberkorn
5
Groft salt
1 tsk
Vand
1 dl
Finthakket frisk salvie
1 spsk
Pynt
Frisk salvie
Brøndkarse
Tilbehør
Sorte og grønne oliven
200 g
Cornichoner
100 g
Ristet rugbrød
360 g