Rimmet torsk med jordskokker

23 timer 59 min
Arbejdstid: 1 time
Rimmet torsk med jordskokker

Rimmet torsk, der betyder saltet rå torsk, kan laves i god tid og tages ud af fryseren 1 times tid før du vil servere den.

Ingredienser

1 spsk Groft salt
½ spsk Sukker
400 g Godt afpudset torskefilet af rygstykket (loin)
½ Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 25 g)
1 tsk Groft salt

Sennepsdressing

2 dl Ymer
2 tsk Grov sennep
1 spsk Honning
½ tsk Havsalt

Sprøde jordskokker

½ liter Neutral olie, fx rapsolie
5 Skrubbede jordskokker i meget tynde skiver (ca. 200 g)
1 tsk Havsalt
1 dl Rensede friske topskud af brændenælder eller klippet karse

Sådan gør du

  • Bland salt og sukker og drys det på fiskekødet.
  • Pak torskestykket tæt ind i plastfilm.
  • Læg fisken i køleskabet i ca. 1 døgn og derefter i fryseren i mindst 1 døgn.
  • Læg den rimmede torskeryg i køleskabet ca. 1 time før du skal servere.
  • Vend løg og salt godt sammen og lad dem trække på køkkenbordet i ca. 15 min.
  • Skyl saltet af løgene og lad dem trække i yderligere ca. 15 min. i usaltet koldt vand.
  • Tør løgene godt.

Sennepsdressing

  • Bland alle ingredienser og smag dressingen til.

Sprøde jordskokker

  • Varm olien op i en gryde ved jævn varme.
  • Del jordskokkerne i 5-6 portioner.
  • Dybsteg en portion jordskokker i 2-3 min. eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Dybsteg resten og vend med salt.
  • Skær den let optøede torskeryg i meget tynde skiver og læg dem som bund på 6 tallerkener.
  • Fordel rødløg, brændenælder, lidt jordskokker og lidt dressing på torsken.
  • Server resten ved siden af.

De sprøde jordskokker kan laves 4-5 timer før de skal spises.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7406 kJ / 1770 kcal

Næringsindhold pr. 100g

731 kJ / 175 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 20,4 % 8,8 g
Kulhydrat: 18 % 7,7 g
Fedt: 61,6 % 12,2 g
Relateret video Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rimmet-torsk-med-jordskokker/