Rimmet torsk med syltet hokkaido og hytteostcreme

3 timer 5 min
Arbejdstid: 50 min
Rimmet torsk med syltet hokkaido og hytteostcreme

Frisk og syrlig kold fiskeforret med knas og blød creme

Ingredienser

Rimmet torsk

350 g Torskefilet (frosset min. 24 timer)
½ spsk Groft salt
½ spsk Sukker
½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)

Syltet hokkaido

½ dl Æbleeddike
2 spsk Honning
½ tsk Groft salt
100 g Hokkaido græskar i små kugler (ca. 1 cm i diameter)
Groftkværnet peber

Brændt porre

50 g Porrer - kun det hvide (ca. 50 g)

Hytteostcreme

1½ dl Hytteost
½ tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Pynt

Skovsyre

Sådan gør du

  • Læg torsken på et stykke film. Fordel salt, sukker og limeskal jævnt over hele torsken. Pak den ind og lad den stå i mindst 2 timer. Del fisken på langs og skær stykkerne i tynde skiver. De skal udgøre bunden af anretningen.

Syltet hokkaido

  • Bring eddike og honning i kog i en lille tykbundet gryde.
  • Lad det koge ved svag varme i ca. 4 min.
  • Vend hokkaidokugler i og drys med salt og peber.
  • Hæld dem i en lille bradepande og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 165° - traditionel ovn.

Brændt porre

  • Skær porren i ca. 2 cm stykker.
  • Stil porrestykkerne på skærefladen i panden og brænd dem i ca. 5 min - kun på en side.
  • Skil herefter porrene i ringe.

Hytteostcreme

  • Blend hytteosten i ca. 5 min. - til den er jævn.
  • Vend appelsinskal i, og kom cremen i en sprøjtepose.

Anretning

  • Anret de tyndtskårne skiver af fisk på 4 tallerkener og fordel herpå hokkaido og porreringe.
  • Sprøjt hytteostcremen som toppe mellem hokkaido og porreringe og server.

Alt kan forberedes dagen før. I stedet for hokkaido i kugler kan du lave små tern (ca. 1 x 1 cm) Kuglerne kan du lave med et parisiennejern (melonkugleudstikker).

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3344 kJ / 799 kcal

Næringsindhold pr. 100g

440 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 41,3 % 10,7 g
Kulhydrat: 32,8 % 8,5 g
Fedt: 25,9 % 3,1 g
Relateret video Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rimmet-torsk-med-syltet-hokkaido-og-hytteostcreme/