Rimmet torsk med syltet hokkaido og hytteostcreme

3 timer 5 min
Arbejdstid: 50 min
Rimmet torsk med syltet hokkaido og hytteostcreme

Frisk og syrlig kold fiskeforret med knas og blød creme

Ingredienser

Rimmet torsk

350 g Torskefilet (frosset min. 24 timer)
½ spsk Groft salt
½ spsk Sukker
½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)

Syltet hokkaido

½ dl Æbleeddike
2 spsk Honning
½ tsk Groft salt
100 g Hokkaido græskar i små kugler (ca. 1 cm i diameter)
Groftkværnet peber

Brændt porre

50 g Porrer - kun det hvide (ca. 50 g)

Hytteostcreme

1½ dl Hytteost
½ tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Pynt

Skovsyre

Sådan gør du

  • Læg torsken på et stykke film. Fordel salt, sukker og limeskal jævnt over hele torsken. Pak den ind og lad den stå i mindst 2 timer. Del fisken på langs og skær stykkerne i tynde skiver. De skal udgøre bunden af anretningen.

Syltet hokkaido

  • Bring eddike og honning i kog i en lille tykbundet gryde.
  • Lad det koge ved svag varme i ca. 4 min.
  • Vend hokkaidokugler i og drys med salt og peber.
  • Hæld dem i en lille bradepande og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 165° - traditionel ovn.

Brændt porre

  • Skær porren i ca. 2 cm stykker.
  • Stil porrestykkerne på skærefladen i panden og brænd dem i ca. 5 min - kun på en side.
  • Skil herefter porrene i ringe.

Hytteostcreme

  • Blend hytteosten i ca. 5 min. - til den er jævn.
  • Vend appelsinskal i, og kom cremen i en sprøjtepose.

Anretning

  • Anret de tyndtskårne skiver af fisk på 4 tallerkener og fordel herpå hokkaido og porreringe.
  • Sprøjt hytteostcremen som toppe mellem hokkaido og porreringe og server.

Alt kan forberedes dagen før. I stedet for hokkaido i kugler kan du lave små tern (ca. 1 x 1 cm) Kuglerne kan du lave med et parisiennejern (melonkugleudstikker).

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3348 kJ / 800 kcal

Næringsindhold pr. 100g

441 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 41,3 % 10,7 g
Kulhydrat: 32,8 % 8,5 g
Fedt: 25,9 % 3,1 g
Relateret video Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

https://www.arla.dk/opskrifter/rimmet-torsk-med-syltet-hokkaido-og-hytteostcreme/