Risalamande med mandelkrokant og marinerede appelsiner
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 1 time 20 min
Fryseegnet
•
Rør blot ikke ved min gamle jul....eller kunne det være sjovt at prøve en ny variation af risalamanden - med mandelkrokant og appelsinsauce og kvark sammen med ris og flødeskum.
Ingredienser
Risengrød
3 dl
Vand
|
|
---|---|
180 g
Grødris (ca. 2½ dl)
|
|
1 liter
Mælk
|
Risalamande
100 g
Hakkede, smuttede mandler
|
|
---|---|
1 dl
Sukker (ca. dl)
|
|
2½ dl
Kvark eller græsk yoghurt
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
1
Smuttet mandel
|
Karamel
6
Store appelsiner
|
|
---|---|
100 g
Ristede, smuttede mandler
|
|
225 g
Sukker (ca. 2½ dl)
|
Sådan gør du
Risengrød
Risalamande
Karamel
Risalamanden kan også spises dagen efter.
Risalamanden kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20531 kJ / 4907 kcal
Næringsindhold pr. 100g
580 kJ / 139 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 10,9 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 52,2 % | 17,8 g |
Fedt: | 36,9 % | 5,8 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.