Risalamande med mandelkrokant og marinerede appelsiner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Rør blot ikke ved min gamle jul....eller kunne det være sjovt at prøve en ny variation af risalamanden - med mandelkrokant og appelsinsauce og kvark sammen med ris og flødeskum.

Ingredienser

Antal portioner

Risengrød

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter mælk

Risalamande

Karamel

  • 6 store appelsiner
  • 100 g ristede, smuttede mandler
  • 225 g sukker (ca. 2½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Risengrød

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og salt og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i grøden i ca. 1 min og læg låg på. Kog i ca. 40 min. - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Risalamande

Rør den kolde risengrød, mandler, sukker og kvark sammen. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i grøden. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering. Smag til og kom evt. en smuttet hel mandel i.

Karamel

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - pres så meget saft ud som muligt af resten - gem saften (ca. 1½ dl). Læg de ristede mandler tæt sammen på et stykke bagepapir. Kom sukkeret i en pande i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten. Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt. Tag panden af varmen og hæld ca. 4 spsk karamel over mandlerne - brug en metalske. Kom de 1½ dl appelsinsaft i resten af karamellen og kog blandingen ved jævn varme og under omrøring til karamellen er smeltet igen. Vend appelsinfileterne i og lad de marinerede appelsiner køle af.

Hak mandler og karamel groft til krokant.

Server risalamanden med mandelkrokant og marinerede appelsinfileter til - så man selv kan komme på.

Tip

Risalamanden kan også spises dagen efter.

Frysetip

Risalamanden kan fryses.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

Druen muscat har i sig selv en mild aroma af appelsin, og vil være den rigtige at bruge her: fx en muscat de beaumes de venise Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan