Risalamande med mandelkrokant og marinerede appelsiner
60+ min

Risalamande med mandelkrokant og marinerede appelsiner

Rør blot ikke ved min gamle jul....eller kunne det være sjovt at prøve en ny variation af risalamanden - med mandelkrokant og appelsinsauce og lidt skyr sammen med ris og flødeskum.
Fryseegnet
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risalamande med mandelkrokant og marinerede appelsiner

Rør blot ikke ved min gamle jul....eller kunne det være sjovt at prøve en ny variation af risalamanden - med mandelkrokant og appelsinsauce og lidt skyr sammen med ris og flødeskum.

Antal portioner

Risengrød

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter mælk

Risalamande

Karamel

  • 6 store appelsiner
  • 100 g ristede, smuttede mandler
  • 225 g sukker (ca. 2½ dl)

Fremgangsmåde:

Risengrød

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og salt og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i grøden i ca. 1 min og læg låg på. Kog i ca. 40 min. - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Risalamande

Rør den kolde risengrød, mandler, sukker og skyr sammen. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i grøden. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering. Smag til og kom evt. en smuttet hel mandel i.

Karamel

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - pres så meget saft ud som muligt af resten - gem saften (ca. 1½ dl). Læg de ristede mandler tæt sammen på et stykke bagepapir. Kom sukkeret i en pande i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten. Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt. Tag panden af varmen og hæld ca. 4 spsk karamel over mandlerne - brug en metalske. Kom de 1½ dl appelsinsaft i resten af karamellen og kog blandingen ved jævn varme og under omrøring til karamellen er smeltet igen. Vend appelsinfileterne i og lad de marinerede appelsiner køle af.

Hak mandler og karamel groft til krokant.

Server risalamanden med mandelkrokant og marinerede appelsinfileter til - så man selv kan komme på.

Tip

Risalamanden kan også spises dagen efter.

Tips

Risalamanden kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 36 %
Print

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

Druen muscat har i sig selv en mild aroma af appelsin, og vil være den rigtige at bruge her: fx en muscat de beaumes de venise Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan