Risalamande med hindbærsauce og tranebær
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 50 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Klassisk risalamande med en lidt mere utraditionel hindbær-tranebærsauce som tilbehør.
Ingredienser
3 dl
Vand
|
|
---|---|
180 g
Grødris (ca. 2½ dl)
|
|
1 liter
Mælk
|
100 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
2
Vaniljestænger - kornene herfra
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Hindbærsauce med tranebær
400 g
Frosne hindbær
|
|
---|---|
100 g
Tørrede tranebær
|
|
1½ dl
Vand
|
|
3 spsk
Sukker
|
Sådan gør du
Risengrød
Risalamande
Hindbærsauce med tranebær
Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen. Du kan lave både risalamande og sauce dagen før. Lun saucen inden serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15336 kJ / 3665 kcal
Næringsindhold pr. 100g
548 kJ / 131 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 9,2 % | 3 g |
Kulhydrat: | 32,7 % | 10,5 g |
Fedt: | 58,1 % | 8,6 g |
Relateret video
Sådan laver du risengrød
Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.
