Risalamande med hindbærsauce og tranebær

Risalamande med hindbærsauce og tranebær

23 timer 59 min
Arbejdstid: 50 min
Fryseegnet
Klassisk risalamande med en lidt mere utraditionel hindbær-tranebærsauce som tilbehør.
https://www.arla.dk/opskrifter/risalamande-med-vaniljecreme-og-hindbarsauce-med-tranebar/

Sådan gør du

  • Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring.
  • Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på.
  • Kog i ca. 40 min - rør af og til.
  • Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.
  • Tag en mandel fra og hak resten.
  • Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen.
  • Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden.
  • Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen.
  • Smag til.
  • Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.
Hindbærsauce med tranebær
  • Kom hindbær, tranebær, vand og sukker i en lille tykbundet gryde.
  • Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Smag til.

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen. Du kan lave både risalamande og sauce dagen før. Lun saucen inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

15336 kJ / 3665 kcal

Næringsindhold pr. 100g

548 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 9,2 % 3 g
Kulhydrat: 32,7 % 10,5 g
Fedt: 58,1 % 8,6 g
Relateret video
Sådan laver du risengrød

Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.

Ingredienser

3 dl Vand
180 g Grødris (ca. 2½ dl)
1 liter Mælk
100 g Smuttede mandler
2 Vaniljestænger - kornene herfra
2 spsk Sukker
½ liter Piskefløde
Hindbærsauce med tranebær
400 g Frosne hindbær
100 g Tørrede tranebær
1½ dl Vand
3 spsk Sukker