Risalamande med hindbærsauce og tranebær
60+ min

Risalamande med hindbærsauce og tranebær

Klassisk risalamande med en lidt mere utraditionel hindbær-tranebærsauce som tilbehør.
Fryseegnet
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risalamande med hindbærsauce og tranebær

Klassisk risalamande med en lidt mere utraditionel hindbær-tranebærsauce som tilbehør.

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter mælk

Hindbærsauce med tranebær

  • 400 g frosne hindbær
  • 100 g tørrede tranebær
  • 1½ dl vand
  • 3 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.

Hindbærsauce med tranebær

Kom hindbær, tranebær, vand og sukker i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 3 min. Smag til.

Tips

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan undlades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen. Du kan lave både risalamande og sauce dagen før. Lun saucen inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18521 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 54 %
Print