Risalamande med hindbærsauce og tranebær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(33 vurderinger)

60+ min

Klassisk risalamande med en lidt mere utraditionel hindbær-tranebærsauce som tilbehør.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter mælk

Hindbærsauce med tranebær

  • 400 g frosne hindbær
  • 100 g tørrede tranebær
  • 1½ dl vand
  • 3 spsk sukker

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.

Hindbærsauce med tranebær

Kom hindbær, tranebær, vand og sukker i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 3 min. Smag til.

Tips

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen. Du kan lave både risalamande og sauce dagen før. Lun saucen inden serveringen.

Sådan laver du risengrød

Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 18521 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag