Risalamande med hindbærsauce og tranebær

Risalamande med hindbærsauce og tranebær

60+ min
Fryseegnet
Klassisk risalamande med en lidt mere utraditionel hindbær-tranebærsauce som tilbehør.
https://www.arla.dk/opskrifter/risalamande-med-vaniljecreme-og-hindbarsauce-med-tranebar/

Sådan gør du

  • Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.
  • Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.
Hindbærsauce med tranebær
  • Kom hindbær, tranebær, vand og sukker i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 3 min. Smag til.
Tips
  • Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen. Du kan lave både risalamande og sauce dagen før. Lun saucen inden serveringen.
Energiindhold for hele retten:

15336 kJ / 3665 kcal

Næringsindhold pr. 100g

548 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 9,2 % 3 g
Kulhydrat: 32,7 % 10,5 g
Fedt: 58,1 % 8,6 g
Mere inspiration

Her har du opskriften på den traditionelle risalamande - velkendt og tryg.

Relateret video
Sådan laver du risengrød

Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.

Ingredienser

3 dl Vand
180 g Grødris (ca. 2½ dl)
1 liter Mælk
100 g Smuttede mandler
2 Vaniljestænger - kornene herfra
2 spsk Sukker
½ liter Piskefløde
Hindbærsauce med tranebær
400 g Frosne hindbær
100 g Tørrede tranebær
1½ dl Vand
3 spsk Sukker