Risalamande med hindbærsauce og tranebær
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 50 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Klassisk risalamande med en lidt mere utraditionel hindbær-tranebærsauce som tilbehør.
Ingredienser
3 dl
Vand
|
|
---|---|
180 g
Grødris (ca. 2½ dl)
|
|
1 liter
Mælk
|
100 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
2
Vaniljestænger - kornene herfra
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Hindbærsauce med tranebær
400 g
Frosne hindbær
|
|
---|---|
100 g
Tørrede tranebær
|
|
1½ dl
Vand
|
|
3 spsk
Sukker
|
Sådan gør du
Hindbærsauce med tranebær
Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen. Du kan lave både risalamande og sauce dagen før. Lun saucen inden serveringen.
Relateret video
Sådan laver du risengrød
Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.
