Risotto med knoldselleri og ristede hasselnødder

1 time 10 min
Arbejdstid: 50 min
Risotto med knoldselleri og ristede hasselnødder

Efterårsrisotto med fylde fra knoldselleri, sprøde hasselnødder og et cremet spændende tvist fra blåskimmelost.

Ingredienser

2 Løg (ca. 200 g)
¼ Knoldselleri i tern
½ liter Grøntsagsbouillon
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
1 dl Tør hvidvin, fx riesling
3 Laurbærblade
1 spsk Rapsolie
1 Lille finthakket fed hvidløg
2 dl Risottoris
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
150 g Blåskimmelost

Tilbehør

100 g Rensede ærteskud

Pynt

Pærer i tynde skiver
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Pil løgene.
  • Skær det ene i grove stykker og hak det andet fint.
  • Kog knoldselleri og det grove løg i bouillon, fløde, vin og laurbær ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - eller til grøntsagerne er møre.
  • Hæld grøntsagerne i en sigte over en skål - gem væsken.
  • Fjern laurbærbladene og blend grøntsagerne til en puré, fx med en stavblender.
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en tykbundet gryde.
  • Svits det hakkede løg, hvidløg og ris i ca. 2 min.
  • Tilsæt grøntsagsvæsken og lad det koge ved jævn varme i ca. 20 min. - rør af og til.
  • Tilsæt grøntsagspuré, salt, peber, hasselnødder og ost - gem lidt hasselnødder og ost til pynt.
  • Vend risottoen godt sammen og smag til.
  • Pynt med pære og peber. Server med ærteskud til.

Kan også serveres som en hovedret til 4, evt. med brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10125 kJ / 2420 kcal

Næringsindhold pr. 100g

662 kJ / 158 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 9,9 % 3,8 g
Kulhydrat: 29 % 11,3 g
Fedt: 61,1 % 10,9 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/risotto-med-knoldselleri-og-ristede-hasselnodder/