Risotto med knoldselleri og ristede hasselnødder

Risotto med knoldselleri og ristede hasselnødder

60+ min
Efterårsrisotto med fylde fra knoldselleri, sprøde hasselnødder og et cremet spændende tvist fra blåskimmelost.
https://www.arla.dk/opskrifter/risotto-med-knoldselleri-og-ristede-hasselnodder/

Sådan gør du

  • Pil løgene.
  • Skær det ene i grove stykker og hak det andet fint.
  • Kog knoldselleri og det grove løg i bouillon, fløde, vin og laurbær ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - eller til grøntsagerne er møre.
  • Hæld grøntsagerne i en sigte over en skål - gem væsken.
  • Fjern laurbærbladene og blend grøntsagerne til en puré, fx med en stavblender.
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en tykbundet gryde.
  • Svits det hakkede løg, hvidløg og ris i ca. 2 min.
  • Tilsæt grøntsagsvæsken og lad det koge ved jævn varme i ca. 20 min. - rør af og til.
  • Tilsæt grøntsagspuré, salt, peber, hasselnødder og ost - gem lidt hasselnødder og ost til pynt.
  • Vend risottoen godt sammen og smag til.
  • Pynt med pære og peber. Server med ærteskud til.

Kan også serveres som en hovedret til 4, evt. med brød til.

Energiindhold for hele retten:

10200 kJ / 2438 kcal

Næringsindhold pr. 100g

667 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 9,8 % 3,8 g
Kulhydrat: 28,8 % 11,3 g
Fedt: 61,4 % 11,1 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

2 Løg (ca. 200 g)
¼ Knoldselleri i tern
½ liter Grøntsagsbouillon
1 dl Piskefløde
1 dl Tør hvidvin, fx riesling
3 Laurbærblade
1 spsk Rapsolie
1 Lille finthakket fed hvidløg
2 dl Risottoris
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
150 g Blåskimmelost
Tilbehør
100 g Rensede ærteskud
Pynt
Pærer i tynde skiver
Friskkværnet peber