Risotto med knoldselleri og ristede hasselnødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Efterårsrisotto med fylde fra knoldselleri, sprøde hasselnødder og et cremet spændende tvist fra blåskimmelost.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 zittauerløg
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 2 dl risottoris
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
  • 150 g Castello® creamy Blue Creamy Blue

Tilbehør

  • 100 g rensede ærteskud

Pynt

  • pære i tynde skiver
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Pil løgene. Skær det ene i grove stykker og hak det andet fint.

Kog knoldselleri og det grove løg i bouillon, fløde, vin og laurbær ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - eller til grøntsagerne er møre. Hæld grøntsagerne i en sigte over en skål - gem væsken. Fjern laurbærbladene og blend grøntsagerne til en puré, fx med en stavblender.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en tykbundet gryde. Svits det hakkede løg, hvidløg og ris i ca. 2 min. Tilsæt grøntsagsvæsken og lad det koge ved jævn varme i ca. 20 min. - rør af og til. Tilsæt grøntsagspuré, salt, peber, hasselnødder og ost - gem lidt hasselnødder og ost til pynt. Vend risottoen godt sammen og smag til. Pynt med pære og peber. Server med ærteskud til.

Tip

Kan også serveres som en hovedret til 4, evt. med brød til.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: