Risotto med knoldselleri og ristede hasselnødder
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 50 min
•
&format=webp)
Efterårsrisotto med fylde fra knoldselleri, sprøde hasselnødder og et cremet spændende tvist fra blåskimmelost.
Ingredienser
2
Løg (ca. 200 g)
|
---|
¼
Knoldselleri i tern
|
|
---|---|
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 dl
Tør hvidvin, fx riesling
|
|
3
Laurbærblade
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
1
Lille finthakket fed hvidløg
|
|
2 dl
Risottoris
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
150 g
Blåskimmelost
|
Tilbehør
100 g
Rensede ærteskud
|
---|
Pynt
Pærer i tynde skiver
|
|
---|---|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Kan også serveres som en hovedret til 4, evt. med brød til.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10125 kJ / 2420 kcal
Næringsindhold pr. 100g
662 kJ / 158 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 9,9 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 29 % | 11,3 g |
Fedt: | 61,1 % | 10,9 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
