Risottokugler
Sprøde risottokugler er risotto med fyld, som paneres og friteres. Har du en rest risotto, er det oplagt at trylle dem om til hjemmelavede risottokugler. Det er en lækker, sprød haps, som kan krydres, som du ønsker og dyppes i præcis den dressing, du synes, passer bedst. De er nemmere at lave, end man måske tror. Er risottoen lavet i forvejen, kan kuglerne være klar på under 30 min.
Ingredienser
Risotto
|
10 g
Smør
|
|
|---|---|
|
2 dl
Risottoris (ca. 160 g)
|
|
|
1
Finthakket løg
|
|
|
4 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
1
Lille revet squash (ca. 150 g)
|
|
|
1½ dl
Bredbladet persille
|
|
|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Tomatsauce
|
15 g
Smør
|
|
|---|---|
|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
|
250 g
Cherrytomater
|
|
|
1 spsk
Balsamico glaze
|
|
|
¼ tsk
Tørrede chiliflager
|
|
|
½ tsk
Salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sprøde risottokugler
|
50 g
Mozzarellaost i tern
|
|
|---|---|
|
100 g
Hvedemel
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
3
Æg
|
|
|
100 g
Pankorasp
|
|
|
1 liter
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
Sådan gør du
Tomatsauce
Sprøde risottokugler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
De sprøde risottokugler kan steges i et æbleskivejern i ca. 5-7 min. ved jævn varme med lidt fedtstof. De kan også bages i ovnen i 20-25 min. ved 200° - varmluft eller i en airfryer ved 180° i ca. 15 min.
Til tomatsaucen kan de friske tomater erstattes af tomater på dåse.
Risottokuglerne kan formes og fryses ned. Tag dem ud af fryseren ca. 3 timer, før du ønsker at fritere dem, så de når at tø op.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
772 kJ / 185 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 4,9 g |
| Fedt: | 10,4 g |
| Kulhydrat: | 17,9 g |