Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe

Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe

30 min
Svampe indeholder masser af umami - den 5. grundsmag. Så i denne dejlige vegetarret mangler I ikke kødet, også selvom I normalt er kødspisere.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 250° - varmluft.

  • Fordel rødbederne på en plade med bagepapir, bland dem med olie og drys med salt. Bag rødbederne midt i ovnen– - vend rundt et par gange under bagningen.
Selleripuré
  • Bring selleri og vand i kog i en tykbundet gryde. Kog sellerien ved svag varme og under låg i 15-20 min., til den er godt mør. Hæld vandet fra og mos sellerien sammen med fløde, salt og peber. Bring selleripuréen i kog under omrøring og smag til.
  • Lad olien blive varm i en pande. Steg svampe, rosmarin, salt og peber ved kraftig varme i ca. 6 min., eller til de er gyldne og tørre.
  • Anret de stegte svampe på en bund af salatblade og server sammen med rødbeder, selleripuré og ristet brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9549 kJ / 2282 kcal

Næringsindhold pr. 100g

391 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 12,1 % 2,8 g
Kulhydrat: 54 % 12,4 g
Fedt: 33,9 % 3,6 g

Ingredienser

Skrællede rødbeder i både (ca. kg)
750 g
Olivenolie
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Selleripuré
Knoldselleri i grove stykker (ca. g)
600 g
Vand
½ liter
Madlavningsfløde
2½ dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Olivenolie
1½ spsk
Rensede svampe i mundrette bidder, fx markchampignon, shiitake og bøgehat
450 g
Finthakkede frisk rosmarin
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Skyllede blade af hjertesalat
100 g
Tilbehør
Ristet groft brød
250 g