Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

30 min

Svampe indeholder masser af umami - den 5. grundsmag. Så i denne dejlige vegetarret mangler I ikke kødet, også selvom I normalt er kødspisere.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1¼ kg skrællede rødbeder i både
  • 1 spsk olivenolie
  • ¾ tsk groft salt

Selleripuré

  • 2 spsk olivenolie
  • 450 g rensede svampe i mundrette bidder, fx markchampignon, shiitake og bøgehat
  • 1 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g skyllede blade af hjertesalat

Tilbehør

  • 240 g ristet groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel rødbederne på en plade med bagepapir, bland dem med olie og drys med salt. Bag rødbederne midt i ovnen– - vend rundt et par gange under bagningen.

Selleripuré

Bring selleri og vand i kog i en tykbundet gryde. Kog sellerien ved svag varme og under låg i 15-20 min., til den er godt mør. Hæld vandet fra og mos sellerien sammen med fløde, salt og peber. Bring selleripuréen i kog under omrøring og smag til.

Lad olien blive varm i en pande. Steg svampe, rosmarin, salt og peber ved kraftig varme i ca. 6 min., eller til de er gyldne og tørre.

Anret de stegte svampe på en bund af salatblade og server sammen med rødbeder, selleripuré og ristet brød.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 75,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 30 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: