Rødbedekage med limefrosting
2 timer 10 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Smuk rødbedekage dekoreret med kærlighed. Vejen til hjertet går gennem maven. Også her - bag en dejlig svampet rødbedekage og pynt med en frisk limefrosting, der giver et fint modspil både i farve og smag. Kage med rødebede er slet ikke tosset - prøv bare og nyd synet og smagen.
Ingredienser
Rødbedekage
|
200 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
275 g
Brun farin (ca. 4½ dl)
|
|
|
3
Æg
|
|
|
350 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
|
|
1½ spsk
Vaniljesukker
|
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
100 g
Fintrevede rødbeder
|
|
|
2½ dl
Rødbedesaft
|
|
|
2 tsk
Æblecidereddike
|
Limefrosting
|
200 g
Flødeost
|
|
|---|---|
|
100 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
|
2 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
|
3 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Pynt
|
Blåbærstøv
|
|---|
Sådan gør du
Rødbedekage
Limefrosting
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte de revne rødbeder ud med rødbedepulp fra en juicepresser. Pulpen er det restprodukt du får, når du presser juice.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1267 kJ / 303 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 3,5 g |
| Fedt: | 16,6 g |
| Kulhydrat: | 34,9 g |