Rødfisk med lun salat

Opskrift med rødfisk. Her steger vi en hel fisk....det er en flot ret, og rødfiske er fuld af smag og saftighed. Til fisken serverer vi kartoffelbåde og en lækker grønkålssalat med æble-peberrodsdressing....en ren c-vitaminbombe.
Ingredienser
1
Hel renset rødfisk med skind (ca. 1300 g)
|
|
---|---|
10 g
Smør - smeltet
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1
Citron (usprøjtet) i skiver
|
Æble-peberrodsdressing
¼ liter
Creme fraiche
|
|
---|---|
1
Groftrevet rødt æble, fx jonagold (ca. 100 g)
|
|
3 spsk
Fintrevet frisk peberrod
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Lun grønkålssalat
150 g
Rensede grønkålsblade uden ribber
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
2
Rødløg i halve tynde skiver (ca. 150 g)
|
|
2
Røde æbler i halve tynde skiver, fx jonagold (ca. 200 g)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
1 kg
Bagte kartoffelbåde
|
---|
Sådan gør du
Æble-peberrodsdressing
Lun grønkålssalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge rødfiskefilet uden skind, eller en anden fast hvid fisk - beregn ca. 500 g filet. Læg fiskefileterne på en plade med bagepapir. Pensl med smør, fordel citronskiverne og drys med salt. Bag filetstykkerne ved 250° - varmluft i 8-10 min., eller til fisken lige er gennembagt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10416 kJ / 2489 kcal
Næringsindhold pr. 100g
412 kJ / 98 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 22,3 % | 5,4 g |
Fedt: | 29,2 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 48,5 % | 11,8 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
