Rødgrød med mandler og vaniljesauce

Rødgrød med mandler og vaniljesauce

1 time
Arbejdstid: 30 min
Smagfuld rødgrød med iskold vaniljesauce og mandler - en rigtig dessertklassiker med et moderne twist.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodgrod-med-mandler/

Sådan gør du

  • Kom vand, sukker og frugt i en gryde og bring det i kog.
  • Kog frugten ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Hæld frugtblandingen til afdrypning i en sigte – over en skål.
  • Hæld saften tilbage i gryden, bring i kog og smag til.
  • Rør vand og kartoffelmel sammen til en jævning.
  • Tag gryden af varmen og rør jævningen i frugtsaften i en tynd stråle –- nu må rødgrøden ikke koge.
  • Vend mandler i og fordel rødgrøden i 4 skåle.
  • Stil skålene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Fordel 1 spsk iskold vaniljesauce over hver skål - server resten af vaniljesaucen i en skål ved siden af.
  • Pynt med grofthakkede mandler og bær og server.

I sæson kan rødgrøden laves på blandede friske bær.

Energiindhold for hele retten:

4621 kJ / 1104 kcal

Næringsindhold pr. 100g

458 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,2 % 1,7 g
Kulhydrat: 62,1 % 16,7 g
Fedt: 31,7 % 3,9 g

Ingredienser

3 dl Vand
65 g Sukker (ca. ¾ dl)
300 g Frosne skovbær
3 spsk Vand
2 spsk Kartoffelmel
25 g Smuttede mandler
2½ dl Kold vaniljesauce
Pynt
Grofthakkede mandler
Friske bær, fx hindbær, blåbær eller ribs