Rødgrød med mandler og vaniljesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

60+ min

Smagfuld rødgrød med iskold vaniljesauce og mandler - en rigtig dessertklassiker med et moderne twist.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl vand
  • 65 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 300 g frosne skovbær
  • 3 spsk vand
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 25 g smuttede mandler

Pynt

  • grofthakkede mandel
  • friske bær, fx hindbær, blåbær eller ribs

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand, sukker og frugt i en gryde og bring det i kog. Kog frugten ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld frugtblandingen til afdrypning i en sigte – over en skål.

Hæld saften tilbage i gryden, bring i kog og smag til. Rør vand og kartoffelmel sammen til en jævning. Tag gryden af varmen og rør jævningen i frugtsaften i en tynd stråle –- nu må rødgrøden ikke koge. Vend mandler i og fordel rødgrøden i 4 skåle. Stil skålene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Fordel 1 spsk iskold vaniljesauce over hver skål - server resten af vaniljesaucen i en skål ved siden af. Pynt med grofthakkede mandler og bær og server.

Tip

I sæson kan rødgrøden laves på blandede friske bær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: