Rødgrød med mandler og vaniljesauce

Rødgrød med mandler og vaniljesauce

60+ min
Smagfuld rødgrød med iskold vaniljesauce og mandler - en rigtig dessertklassiker med et moderne twist.

Sådan gør du

  • Kom vand, sukker og frugt i en gryde og bring det i kog. Kog frugten ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld frugtblandingen til afdrypning i en sigte – over en skål.
  • Hæld saften tilbage i gryden, bring i kog og smag til. Rør vand og kartoffelmel sammen til en jævning. Tag gryden af varmen og rør jævningen i frugtsaften i en tynd stråle –- nu må rødgrøden ikke koge. Vend mandler i og fordel rødgrøden i 4 skåle. Stil skålene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Fordel 1 spsk iskold vaniljesauce over hver skål - server resten af vaniljesaucen i en skål ved siden af. Pynt med grofthakkede mandler og bær og server.

I sæson kan rødgrøden laves på blandede friske bær.

Energiindhold for hele retten:

4621 kJ / 1104 kcal

Næringsindhold pr. 100g

458 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,2 % 1,7 g
Kulhydrat: 62,1 % 16,7 g
Fedt: 31,7 % 3,9 g

Ingredienser

3 dl Vand
65 g Sukker (ca. ¾ dl)
300 g Frosne skovbær
3 spsk Vand
2 spsk Kartoffelmel
25 g Smuttede mandler
2½ dl Kold vaniljesauce
Pynt
Grofthakkede mandler
Friske bær, fx hindbær, blåbær eller ribs