Rødgrød med mandler og vaniljesauce

Rødgrød med mandler og vaniljesauce

60+ min
Smagfuld rødgrød med iskold vaniljesauce og mandler - en rigtig dessertklassiker med et moderne twist.

Sådan gør du

  • Kom vand, sukker og frugt i en gryde og bring det i kog. Kog frugten ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld frugtblandingen til afdrypning i en sigte – over en skål.
  • Hæld saften tilbage i gryden, bring i kog og smag til. Rør vand og kartoffelmel sammen til en jævning. Tag gryden af varmen og rør jævningen i frugtsaften i en tynd stråle –- nu må rødgrøden ikke koge. Vend mandler i og fordel rødgrøden i 4 skåle. Stil skålene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Fordel 1 spsk iskold vaniljesauce over hver skål - server resten af vaniljesaucen i en skål ved siden af. Pynt med grofthakkede mandler og bær og server.

I sæson kan rødgrøden laves på blandede friske bær.

Energiindhold for hele retten:

4621 kJ / 1104 kcal

Næringsindhold pr. 100g

458 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,2 % 1,7 g
Kulhydrat: 62,1 % 16,7 g
Fedt: 31,7 % 3,9 g

Ingredienser

3 dl Vand
65 g Sukker (ca. ¾ dl)
300 g Frosne skovbær
3 spsk Vand
2 spsk Kartoffelmel
25 g Smuttede mandler
2½ dl Kold vaniljesauce
Pynt
Grofthakkede mandler
Friske bær, fx hindbær, blåbær eller ribs
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk