Rødkålssalat med appelsin, valnød og salatost
30 min
•
Sprød rødkålssalat med masser af syre og umami. Rødkålssalaten er fantastisk på en buffet eller til frokost, men er også et oplagt match til julens fede spiser, andesteg, flæskesteg og medister. Den sprøde og farverige salat både pynter og smager.
Ingredienser
Marineret rødkål
|
400 g
Fintsnittet rødkål
|
|
|---|---|
|
½ dl
Æbleeddike
|
|
4
Appelsiner
|
|
|---|---|
|
100 g
Valnøddekerner
|
|
|
3
Gulerødder (ca. 225 g)
|
|
|
75 g
Grofthakkede tørrede tranebær
|
|
|
200 g
Smuldret salatost i tern
|
|
|
200 g
Groftrevet blomkål
|
Pynt
|
Friskkværnet peber
|
|---|
Sådan gør du
Marineret rødkål
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
378 kJ / 90 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,9 g |
| Protein: | 3,2 g |
| Fedt: | 5,7 g |
| Kulhydrat: | 6,6 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.