Rødløgssmør

Rødløgssmør

45 min
Fryseegnet
Smager skønt på den nystegte bøf direkte fra grillen. Prøv det også til fisk og vildt.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodlogssmor/

Sådan gør du

  • Kom rødløg, hvidløg, rødvin, balsamico, salt og peber i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i 10-12 min. eller til væsken er kogt ind. Lad blandingen køle let af og bland den med smørret. Smag til. Læg smørret i et stykke film og form det til en rulle. Stil smørret i køleskabet til det er helt koldt. Skær skiver af det kolde smør og anret det på små tallerkener.
Energiindhold for hele retten:

3236 kJ / 773 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1602 kJ / 383 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 0,9 % 0,8 g
Kulhydrat: 5,9 % 5,6 g
Fedt: 93,2 % 40,3 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

1 Lille finthakket rødløg
1 Lille finthakket fed hvidløg
1½ dl Rødvin
1 spsk Mørk balsamicoeddike
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Tempereret smør