Rødtunger og tyk fløde med citronmelisse

Rødtunger og tyk fløde med citronmelisse

Prøv denne fyldige fiskeret med små nye kartofler.

Ingredienser

Jordbærkompot

450 g Friske jordbær i halve
2 spsk Sukker
¼ tsk Friskkværnet peber
4 Flåede rødtunger (ca. 900 g)
½ tsk Groft salt

Tyk fløde med citronmelisse

½ liter Piskefløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Friskpresset citronsaft
4 spsk Hakkede citronmelisseblade

Salat med jordbærkompot

1 liter Blade af hovedsalat (ca. 75 g)
¾ Agurk i meget tynde skiver (ca. 200 g)
¼ tsk Groft salt

Tilbehør

1 kg Kogte, skrabede nye kartofler

Sådan gør du

Bagetid - rødtunger:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Jordbærkompot

  • Fordel de halve jordbær i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Drys bærrene med sukker og peber og grill dem øverst i ovnen. Vend rundt i jordbærrene og lad dem evt. køle af. Skru ned for ovnen.
  • Rens rødtungerne for blod og skyl dem udvendigt og indvendigt. Tør fiskene og fjern eventuelle ben langs siderne. Læg fiskene på bagepapir i ovnens bradepande og drys med salt. Dæk bradepanden med alufolie og damp rødtungerne midt i ovnen.

Tyk fløde med citronmelisse

  • Kom fløden i en pande sammen med salt og peber. Bring fløden i kog under omrøring. Kog den ved jævn varme, stadig under omrøring, ca. 10 min., eller til fløden har en tyk og cremet konsistens. Si evt. fløden. Tilsæt citronsaft og -melisse, varm saucen igennem og smag til.

Salat med jordbærkompot

  • Anret salatblade og agurkeskiver lagvis i et fad. Fordel jordbærkompotten på salaten og drys med salt.

Tips

  • I stedet for rødtunger kan man bruge fx knurhaner eller rødspætter. Jordbærkompotten kan tilberedes med optøede, frosne jordbær.

Bemærk

  • Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Gill - jordbær

  • Ca. 5 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13908 kJ / 3324 kcal

Næringsindhold pr. 100g

437 kJ / 104 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 21,7 % 5,6 g
Kulhydrat: 25,7 % 6,6 g
Fedt: 52,6 % 6,2 g
Relateret video Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rodtunger-og-tyk-flode-med-citronmelisse/