Rødvinssauce med and og bagte løg
30 min

Rødvinssauce med and og bagte løg

Dejlig sauce kogt på rødvin og vindruer. Smager godt til fx stegt and eller vildt.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødvinssauce med and og bagte løg

Dejlig sauce kogt på rødvin og vindruer. Smager godt til fx stegt and eller vildt.

Antal portioner
  • 300 g blå eller grønne vindruer
  • 3½ dl halvtør rødvin, fx côtes du rhône

Hertil

  • 6 stegte andelår (ca. 1800 g)
  • 1½ kg aspargeskartofler
  • 900 g bagte rødløg - se link

Fremgangsmåde:

Halver vindruerne og kom dem i en tykbundet gryde sammen med rødvinen. Kog druer og vin ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. Si vindruerne fra og mål "siruppen" - der skal være ca. ½ dl.

Kom "siruppen" tilbage i gryden og tilsæt hvid mælkesauce, rødvin, sukker, salt, peber og kulør. Bring rødvinssaucen i kog og smag den til.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 27220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 62 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault m.fl. Chateauneuf-du-Pape, Frankrig

Til denne sauce med sødme fra druerne vil en rød chateauneuf-du-pape fungere rigtig godt. Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til and