Røget makrel med frittata

Røget makrel med frittata

60+ min
Røget makrel med frittata er opskrift på en dansk frokost klassiker med et italiensk pift. Røget makrel sammen med den krydrede æggekage er perfekt på en rugbrød.

Sådan gør du

Bagetid:

25-30 min. ved 200°.

  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Sauter forårsløg i ca. 1 min. Sluk for varmen og tilsæt tomat, salt og peber - vend det godt sammen.
  • Beklæd et lille ovnfast fad (ca. 10 x 18 cm) med bagepapir. Pisk æggene sammen og tilsæt mælk og ost. Vend grøntsagerne i æggeblandingen og hæld det i fadet. Bag frittataen midt i ovnen. Tag den ud af formen og lad den køle af på en bagerist.
  • Fjern skind og ben fra makrellen og pluk den i mindre stykker. Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte.
  • Skær frittataen i 8 firkanter og læg dem på rugbrødsstykkerne. Fordel den plukkede makrel på toppen. Drys med klippet purløg og friskkværnet peber. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

7361 kJ / 1759 kcal

Næringsindhold pr. 100g

790 kJ / 189 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,3 % 11,3 g
Kulhydrat: 15,3 % 7,1 g
Fedt: 60,4 % 12,9 g

Ingredienser

10 g Smør
2 spsk Forårsløg i tynde skiver
2 Tomater i små tern
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Æg
1 dl Mælk
25 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 Røget makrel
2 skiver Rugbrød
Pynt
Friske dildkviste
Friskkværnet peber