Røget makrel med frittata

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Røget makrel med frittata er opskrift på en dansk frokost klassiker med et italiensk pift. Røget makrel sammen med den krydrede æggekage er perfekt på en rugbrød.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 1 forårsløg i tynde skiver
  • 2 tomater i små tern
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 røget makrel
  • 2 skiver rugbrød

Pynt

  • frisk dildkvist
  • friskkværnet peber

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Sauter forårsløg i ca. 1 min. Sluk for varmen og tilsæt tomat, salt og peber - vend det godt sammen.

Beklæd et lille ovnfast fad (ca. 10 x 18 cm) med bagepapir. Pisk æggene sammen og tilsæt mælk og ost. Vend grøntsagerne i æggeblandingen og hæld det i fadet. Bag frittataen midt i ovnen. Tag den ud af formen og lad den køle af på en bagerist.

Fjern skind og ben fra makrellen og pluk den i mindre stykker. Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte.

Skær frittataen i 8 firkanter og læg dem på rugbrødsstykkerne. Fordel den plukkede makrel på toppen. Drys med klippet purløg og friskkværnet peber. Server straks.

Bagetid

25-30 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 58 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag