Røget makrel med frittata er opskrift på en dansk frokost klassiker med et italiensk pift. Røget makrel sammen med den krydrede æggekage er perfekt på en rugbrød.
Sådan gør du
Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Sauter forårsløg i ca. 1 min.
Sluk for varmen og tilsæt tomat, salt og peber - vend det godt sammen.
Beklæd et lille ovnfast fad (ca. 10 x 18 cm) med bagepapir.
Pisk æggene sammen og tilsæt mælk og ost.
Vend grøntsagerne i æggeblandingen og hæld det i fadet.
Bag frittataen midt i ovnen i ca. 25-30 min. ved 200°.
Tag den ud af formen og lad den køle af på en bagerist.
Fjern skind og ben fra makrellen og pluk den i mindre stykker.
Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte.
Skær frittataen i 8 firkanter og læg dem på rugbrødsstykkerne.