Kartoffelomelet med røget makrel

Kartoffelomelet med røget makrel

60+ min
Med denne opskrift på kartoffelomelet med røget makrel er du sikret en lækker hovedret som både mætter og behager.

Sådan gør du

  • Rør æg, fløde og vand sammen med et piskeris. Tilsæt purløg, salt og peber. Skær kartoflerne i halve. Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartoflerne ved jævn varme i ca. 3 min. Skru ned til svag varme og hæld æggeblandingen over kartoflerne. Skub forsigtigt i omeletten til den begynder at stivne. Bag omeletten (uden låg) i ca. 25 min.
  • Rens makrellen for skind og ben og del fisken i mindre stykker.
Ved serveringen
  • Anret makrel og radiser på et fad. Lad forsigtigt kartoffelomeletten glide over på et andet fad, der er varmt, og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12332 kJ / 2947 kcal

Næringsindhold pr. 100g

682 kJ / 163 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 18,2 % 7,3 g
Kulhydrat: 27,6 % 11,1 g
Fedt: 54,2 % 10 g

Ingredienser

Æg
6
Piskefløde
1 dl
Vand
1 dl
Klippet frisk purløg
1½ dl
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Små, kogte og pillede kartofler
500 g
Smør
25 g
Røget makrel
1
Radiser i kvarte
150 g
Pynt
Purløg
Tilbehør
Ristet rugbrød
240 g