Kartoffelomelet med røget makrel

Kartoffelomelet med røget makrel

60+ min
Med denne opskrift på kartoffelomelet med røget makrel er du sikret en lækker hovedret som både mætter og behager.

Sådan gør du

  • Rør æg, fløde og vand sammen med et piskeris. Tilsæt purløg, salt og peber. Skær kartoflerne i halve. Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartoflerne ved jævn varme i ca. 3 min. Skru ned til svag varme og hæld æggeblandingen over kartoflerne. Skub forsigtigt i omeletten til den begynder at stivne. Bag omeletten (uden låg) i ca. 25 min.
  • Rens makrellen for skind og ben og del fisken i mindre stykker.
Ved serveringen
  • Anret makrel og radiser på et fad. Lad forsigtigt kartoffelomeletten glide over på et andet fad, der er varmt, og server straks.
Energiindhold for hele retten:

12258 kJ / 2930 kcal

Næringsindhold pr. 100g

678 kJ / 162 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 18,3 % 7,3 g
Kulhydrat: 27,8 % 11,1 g
Fedt: 53,9 % 9,9 g

Ingredienser

6 Æg
1 dl Piskefløde
1 dl Vand
1½ dl Klippet frisk purløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Små, kogte og pillede kartofler
25 g Smør
1 Røget makrel
150 g Radiser i kvarte
Pynt
Purløg
Tilbehør
240 g Ristet rugbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk