Kartoffelomelet med røget makrel

Kartoffelomelet med røget makrel

1 time 10 min
Arbejdstid: 40 min
Med denne opskrift på kartoffelomelet med røget makrel er du sikret en lækker hovedret som både mætter og behager.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelomelet-med-roget-makrel/

Sådan gør du

  • Rør æg, fløde og vand sammen med et piskeris. Tilsæt purløg, salt og peber.
  • Skær kartoflerne i halve.
  • Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartoflerne ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Skru ned til svag varme og hæld æggeblandingen over kartoflerne. Skub forsigtigt i omeletten til den begynder at stivne.
  • Bag omeletten (uden låg) i ca. 25 min.
  • Rens makrellen for skind og ben og del fisken i mindre stykker.
Ved serveringen
  • Anret makrel og radiser på et fad.
  • Lad forsigtigt kartoffelomeletten glide over på et andet fad, der er varmt, og server straks.
Energiindhold for hele retten:

12258 kJ / 2930 kcal

Næringsindhold pr. 100g

678 kJ / 162 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 18,3 % 7,3 g
Kulhydrat: 27,8 % 11,1 g
Fedt: 53,9 % 9,9 g

Ingredienser

6 Æg
1 dl Piskefløde
1 dl Vand
1½ dl Klippet frisk purløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Små, kogte og pillede kartofler
25 g Smør
1 Røget makrel
150 g Radiser i kvarte
Pynt
Purløg
Tilbehør
240 g Ristet rugbrød